15.4.2012

Concord Ultimax isofix, anyone?

Kyselenpä vielä näistä turvaistuimista.
Olisiko kenelläkään kokemusta tästä Concord Ultimax isofix tuolista?
Tämä vaikuttaa tosi hyvältä, on isofix ja kiinnitettävissä molempiin suuntiin.
Tuo Concord taitaa olla ihan laadukas merkki kuitenkin?
Katsoin hintoja ja Hobby Hallissa tämä olisi 329e ja Saksasta tilattuna 249e.
Olisi kiva kuulla kokemuksia tästä, on nyt tällä hetkellä oma suosikkini näistä istuimista.

Lapsen ensimmäiseksi turvaistuimeksi soveltuvassa Concord Ultimax ISOFIX -turvaistuimessa lapsesi matkustaa turvallisesti aina 18 kiloon saakka. Aluksi turvaistuin asennetaan selkä menosuuntaan ja myöhemmässä vaiheessa lapsen kasvaessa istuimen voi kääntää kasvot menosuuntaan päin. Istuimessa on ISOFIX-alusta, jonka saa kiinnitettyä turvallisesti auton ISOFIX-kiinnikkeillä auton takapenkille. Istuinosan saa näppärästi ja vaivattomasti klikattua kiinni tai irti alustasta. Lapsi kiinnitetään istuimeen istuimen omilla viisipisteturvavöillä. Istuimessa on näppärä kallistuksen säätö, jolloin kasvot menosuuntaan käännetyn istuimen kallistus onnistuu etupenkiltä kätevästi yhdellä kädellä. Myös korkea pääntuki säätyy kuuteen eri asentoon. Pehmeät toppaukset ja hengittävät istuinpäälliset lisäävät matkustusmukavuutta, ja ne helppo irrottaa pesua varten. Lisäksi ulkomitoiltaan pienikokoinen istuin on syvyyssuunnassa oikea tilaihme, koska se jättää etupenkille enemmän tilaa kuin useimmat markkinoilla olevat turvaistuimet.


20 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy tytöllä Concord Transformer T -turvavyöistuin (tai kaksi kappaletta, kun meillä on kaksi autoa). Oli saanut ihan hyvät arviot testeissä ja olemme olleet niin ulkonäköön kuin laatuunkin tosi tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olenkin lukenut, että on ollut tosi laadukas ja hyvät arvosanat saanut

   Poista
 2. Meillä on juuri tuo istuin kohta 2 vuotta täyttävällä tytöllä ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Se on aika kuppimainen, joten en sitten tiedä jos on kovin pitkä tai isokokoinen lapsi, mutta tuo meidän tirriäinen on mahtunut siihen hyvin. Vie kohtuullisen vähän tilaa takapenkillä. Miinuksena ehkä se, että kuppimaisen asennon takia siitä ei kovin hyvin lapsi näe ulos, mutta muuta huonoa en keksi. Turvavyöistuimena meillä on myös Concord ja sen laatuun olemme myös olleet tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisinkin juuri sellaisen kuppimaisen, ei liian avonaisen kun Aatu on vielä kuitenkin aika pieni. Ja Eevikään ei mikään suurikokoinen ole koskaan ollut, eli jos siskon kanssa samoilla käyrillä yhtään menee, niin uskoisin olevan aika pitkäikäinen istuin meillä.

   Poista
 3. Meiltä löytyy just tuo kyseinen malli, meillä vaan "vanhemmalla" telakalla, hankittu 2011. Otettiin käyttöön pojan ollessa 10kk ja tykätty on kovasti. Erityisesti lapsen asento tässä hyvä, kun voi kallistaa useampaan asentoon ja näppärästi vielä:) Koskaan ei ole nukkuessa pää roikkunut huonossa asennossa. Jos jotain huonoa pitäisi keksiä niin jos tarvetta istuimelle joka näppärä/nopea siirtää autosta toiseen niin silloin tämä ei ehkä ykkös valinta. Meillä kuitenkin ollut koko ajan yhdessä autossa ja todella tukevasti saapi kiinni penkkiin! Meillä erittäin tykätty istuin, kertaakaan ei ole tarvinnut katua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!Ja meillä ei tarvetta juurikaan siirtelylle ole kun pääsääntöisesti liikutaan meidän farmarilla, mutta tuossa mallissa on se isofix kiinnitys eli uskoisin olevan aika nopea kiinnittää?!

   Poista
 4. Meillä on Concordin se tuosta seuraava, en muista mallin nimeä. Hyvä istuin ja nopeasti kiinnitettävä. Ainut miinus tulee siitä, että vyölukitus ei sano KLIK, joten saa aina varmistella, että onko se kiinni vaiko eikö.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole juuri tuota istuinta, mutta Concordin rattaat ja Concord Transformer isofix turvavyöistin ja molempien laatuun olen minäkin erittäin tyytyväinen.

  VastaaPoista
 6. Kuinka pitkää tässä voi matkustaa selkämenosuuntaan? Entä miten telakka tulee kiinni? Pelkällä isofixillä vai lisäksi vielä alavöillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 13 kiloon asti voi matksutaa selkä menosuunnassa. Meillä Eevi on vasta nyt 3,5 vuotiaana tuon 13 kg ;) Ja käsittääkseni ei ole kuin isofix kiinnikkeet, tästä on saatavilla se turvavyö malli myös.

   Poista
 7. Tuosta ei ole kokemuksia, mutta Joaksella on ollut syksystä saakka Concord Transformer T isofix turvavyöistuin ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä. Tulevalle vauvalle haluaisin myös aikanaan isofix-kiinnitteisen istuimen sitten, kun kaukalo joskus jää pieneksi ja tuo Concordin malli voisi olla hyvä vaihtoehto. Joaksen jäljiltä meillä on Maxi Cosin Tobi eli sellainen turvavyökiinnitteinen malli, koska silloin meillä ei vielä ollut omaa autoa, mutta vaikka sekin on testeissä hyvin pärjännyt haluaisin silti isofix-istuimen. Tuossa Concordissa näyttäisi kuvien perusteella olevan vielä todella hyvä lepoasento.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin silmään tuo lepoasento vaikuttaa tosi hyvältä ja muutenkin malli suojaavalta ihan pienillekin matkustajille.

   Poista
 8. Meillä tuosta se aiempi versio (siis ei isofix) muuten samannäköinen käytössä, ollut 9 kk alkaen ja nyt 1 v 9 kk pojalla. Kovin paksuilla vaatteilla tuntuu jo turvavyöt tiukahkoilta, mutta eihän autoissa saisi pitää kauheaa toppakerrosta. Mennään varmaan n. 2,5 v asti tuolla ja siirrytään sitten isompaan. Istuma-asento on parempi kuin esim. isomman Britaxissa eli ollaan ihan tykätty, aika nopeasti siirrettiin naama menosuuntaan kun ei yhtään tykännyt olla selkä menosuuntaan... mutta mielestäni turvallisen oloinen istuin jossa hyvä nukkuakin. AnnaT

  VastaaPoista
 9. Täytyykin varmaan tilata sitten tuo ykkösautoon ja siirtää jo hankkimamme cybex pallas kakkosautoon... Meidän autoon kun ei saanut alavöitä kiinni mitenkään ja lastentarvikeliikkeissä tarjottiin ainoana vaihtoehtona be safe izi isofix istuinta joka vie ihan törkeästi tilaa autosta :( päädyimme tuon palkki-istuimen ostamaan. Eikä siitä kyllä ole mitään pahaa sanottavaa, päinvastoin, mutta minut on niin aivopesty ajattelemaan että selkä menosuuntaan on ainoa oikea istuin alle kolme vuotiaalle. Meillä tosin tulee luultavasti tuo 13kg aika pian täyteen kun tyttö oli 8kk neuvolassa jo 10 kg... Mutta menee sitten sen minkä menee... Mistä osoitteesta ajattelit tilata sieltä saksasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi ollut mun yksi suosikeista, mutta soittelin ja mistään tässä lähellä ei ole myynnissä tuota, että olisin voinut käydä testaamassa autoomme ja muutenkin katsoa ennen tilaamista. Täältä löysin edullisimman http://www.nicebaby24.de/ pienellä varauksella tosin, mulla ei ole mitään kokemusta ko kaupasta. Ja laitoin sinne mailia, koska istuinta olisi saatavilla ja heille sitä tulee kuulemma vasta kesäkuun puolessa välissä ja sitten siitä vielä toimitus suomeen. Postikuluja päälle tulee aika korkeat 36 euroa. Mä luulen, että päädyn toiseen vaihetoehtoon eli britaxin istuimeen.

   Poista
 10. Hei moi! Mstä saitte tälläsen istuimen ostettua? Ite nyt oon hullaantunu tähän ja halluisin sen jostain mut en löyä mistä sen sais.
  Ja hommasitteko tämän? Onko ollu hyvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!Päädyttiin lopulta eri istuimeen ja meille tuli Britaxin safe fix. Siihen ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä!

   Poista

Kommentit piristävät aina!