10.4.2012

Kuravelliä

Laitetaan vielä muutamat ulkoilukuvat pääsiäiseltä.
Meidän piha on aina tähän aikaan yhtä kurakkoa ja olen todennutkin kurapuvun toimivimmaksi asuksi näille keleille. Vaikka ulkoiluvaatteet pitävätkin täysin vettä, on niiden puhdistaminen työläämpää kuin noiden rubbereiden ja varsinkin kun Eevin asut ovat pääosin mustat, näkyy kuivinut kura niissä sitten vähän liiankin hyvin, vaikka muuten käytännöllinen väri onkin. Näiden kanssa mennään suoraan kylppäristä sisälle ja suihkutellaan puhtaaksi ja sinne saavat sitten jäädä kuivumaan. Alle puettuna fleecekerrasto ja ihan lämmin tyttö kuoriutui puvun sisältä. Aatulle olen syksyksi ostanut racoonin vuorellisen kurahaalarin mallikappaleena, harmi vain kun vissiin mallia muutettiin niin, että siitä otettiin se vuori pois ja myyntiin ilmeisesti päätyy hiukan erilainen versio puvusta. Katsotaan syksyllä kuinka se meidän oma sitten pelittää.

Kovassa käytössä on siis ollut jo tuo Ticketin uusi Janis-mallin rubberi. Hiukan mietin kuinka tuo pidempi takki toimii käytännössä, mutta itseasiassa se on tosi hyvän mallinen, sillä jää hiukan pepun alle ja eikä kuitenkaan vaikeuttanut liikkumista ollenkaan. Plussaa siis siitä, ettei takkia tarvitse nyt olla koko ajan kiskomassa alaspäin.

No joka tapauksessa, varusteet kun ovat kunnossa, niin antaa mennä vaan.
Mikä onkaan parasta mitä 3-vuotias tietää??
No kuravelli!


Myös minä sain tuossa jokin aika sitten sähköpostia ticketiltä heidän hyväntekeväisyys kampanjastaan ja lupasin levittää sanaa. Nettikaupan jokaisesta vuonna 2012 myydystä pyöräilykypärästä menee 6,50 euroa Kids For Kids säätiön kautta UNISEFille. Kerätyillä varoilla parannetaan Madagascarin lasten elinoloja rakentamalla ja ylläpitämällä kouluja. Meillä oli tarvettakin uudelle kypärälle ja tilasin nyt ticketin nettikaupasta Eeville tuon mustakukallisen kypärän ja samaan tilaukseen löysin vielä Outletin puolelta edullisesti (26e) kurapuvun tuleviinkin tarpeisiin.


29 kommenttia:

 1. Ihana tuo ticketin pilkku sadeasu! Meillä on muuten tuo mustakukka pyöräilykypärä ja sama sadeasu jonka tilasit..: ) Kypärästä sen verran että oli ainakin viime kesänä Minealle liian painava.. katsotaan onko sitä tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit, toivotaan että olisi hyvä tuo kypärä. Ei ole vielä saapunut meille..

   Poista
 2. Meillä ei vielä piha ole sulanut, mutta muualla kyllä on mutalölliä jo pyöritelty. Meillä on fleecevuorilliset kurakamppeet käytössä - on ne minusta vaan niin paljon helpommat huoltaa kuin tekniset vaatteet silloin kun sitä kuraa oikeasti on. En ihan ymmärrä, miksi kuravaatteet on joillekin niin punainen vaate täällä blogistaniassakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kun meidän pihassa on ainakin ihan sellaista kunnon paksua kuraa, jota jää iso kerros kuorivaatteisiinkin eikä se pyykimällä kuin leviä, niin minusta nuo on tosi kätevät. Sitten kun piha hiukan tuosta kuivaa niin käytetään yleensä ihan vaan kuorivaatteita.

   Poista
 3. Toi on kyllä niin nätti puku!
  Mä olen tykännyt fleecellisistä plain raineista molemmilla, mutta nyt kun R:n koossa plain rainin housuissa ei ole enää henkseleitä, kumppareita ja jalkalenksuja, niin en enää hankkinut.
  Tavallisista ulkopuvun päälle puettavista kuriksista en tykkää, mutta tällaisista pelkästään menevistä kyllä.
  Muuttuukohan rubbereissa housumalli isoissa koissa yhtä lailla kuin plain rainissakin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni rubbereissa menee samoin nuo housut eli isommissa ei ole. Korjatkaa joku jos olen väärässä. Mut onneksi meille vielä muutaman koon pisaa henkselit ;)

   Poista
  2. Janis Rubber Rainin koossa 110 cm ainakin vielä on henkselit ja jalkalenksut.

   Poista
 4. Hyvä tietää, jos kypärä on raskas, sillä olen sitä meillekin miettinyt - eipä enää tarvitse - kiitos MARTZELLE. Pilkkuasu on ihan nätti. ja käytännöllinen. Hattu on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua nyt vähän jännittää millainen se on, toivottavasti olisi kuitenkin ihan pidettävä.

   Poista
 5. Ihana pilkku asu ja mukavaa kun saa puuhata kuravelli leikkejä ihan rauhassa kun pysyy kuivana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Taisi Eevi todeta, että kura on niiiin ihanaa ;)

   Poista
 6. Meillä kotona ollessa aika vähän kurakamppeita käytetään, mutta päiväkodissa niitä käytetään kyllä melkein päivittäin ja oikein tyytyväinen olen ollutkin kun päikyssä jaksavat ne aina pukea, on niin helppoa tulla tosiaan kotiin ja mennä suoraan suihkuun ja suihkutella vaatteet puhtaiksi.
  Meillä on kypärän osto myös edessä, entinen alkaa olemaan jo niin pieni, loppuviikosta käydään luultavasti jo sovittelemassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas harvemmin hoidossa puetaan, olen sanonut ettei tarvikaan kun kamppeet pitävät vettä ja piha harvoin siellä on kurainen.

   Poista
 7. Kurikset on meilläkin ainoa oikea vaihtoehto tällä hetkellä. Nuo kuravelli leikit ovat vaan niin vastustamattomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä. Eevi kysyi multa, että miksen mä tule lammikkoon istumaan ;)

   Poista
 8. Kurakamppeet rules, ja silti on pesty ulkovaatteitakin, pari kertaa päivässä kun ulkoilee niin ei meinaa aamulta iltapäivää kuivua muut kuin nuo vuorittomat rubberit.
  Ai painava, musta kypärä ei todellakaan ole painava ja meillä ei ainakaan ole ollut mitään ongelmaa sitä käyttää. Haluisin kyllä uuden, mut se johtuu vaan siitä kun on turhamainen kun pyörän väri vaihtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuorivaatteet kyllä kuivaa hitaampaa ja siitä nuo rubberit onkin hyviä kun on ihan tunnissa kuivat. Kiva kuulla, että kypärä on ollut hyvä!

   Poista
 9. Meillä on nuo Ticketin kypärät olleet lapsilla kohta pari vuotta ja ovat kyllä tykätyt. Ovat raskaammat kuin ns. normi kypärä, mutta ei ole ollut liian raskas ainakaan meidän lasten mielestä.

  VastaaPoista
 10. Kypärä ei todellakaan ole painava!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, mä odottelen meidän omaa saapuvaksi ja päästään sitten testailemaan.

   Poista
 11. Hyvän näköiset leikit Eevillä :) Kuravellissä täälläkin peuhataan.

  VastaaPoista
 12. Taitaa olla meilläkin rubberien hankinta edessä.. viimestään syksyllä..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kurkata tuo outlet, siellä oli niitä puoleen hintaan!

   Poista
 13. Sulla on tosi kiva blogi, käyn sitä aika usein lukemassa. :)
  Olisin kysellyt tuon Rubberin koosta, onko minkälaista mitoitusta? Kohta 3v. tyttäreni käyttää sisävaatteissa 98/104 kokoja, mutta kannattaakohan tässä valita pienempi...Miten teillä?
  -Marja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!Mä olisin ilman parempaa tietoa ottanut meille 104 koon kun muutenkin ulkovaatteet ovat sitä kokoa, mutta jostain luin noiden olevan tosi reiluja ja otin sitten 98 koon. Onneksi otin, sillä tuo on nyt ihan hyvä ja kasvunvaraakin löytyy eli reilua kokoa ovat. Meillä Eevi on nyt n 95 cm ja käyttää myös 98/104 kokoa eli uskoisin tuon 98 koon olevan teillekin hyvä.

   Poista
 14. Kura <3
  Onko tuo Eevin rubberi minkä kokoinen? On niin nätti että pikkuisen pistää miettimään tarvittaisiinko meillekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän oma on 98 kokoa ja mitoitus on ainakin tässä mallissa tosi reilu. Seuraavassa koossa olisi hihat olleet varmasti liian pitkät ja samoin takin helma eli ei kannata ottaa liian suurta.

   Poista

Kommentit piristävät aina!