19.10.2012

Yksi iloinen 4-vuotias

Muistaako kukaan muu omasta lapsuudesta niitä semmoisia pyöreitä pieniä rasioita, joita sai keräillä ja sisällä oli minikokoiset huonekalut ja ukkelit? Mitä ne olivatkaan nimeltään? Muistan, että minullakin niitä oli ja tykkäsin niillä kovasti leikkiä. Harmi kun ei enää ole niitä tallessa :(

Annoimme Eeville synttäripäivän aamuna jo yhden pienen paketin ja olin vähän veikkaillut, että neiti saattaisi olla siitä tosi innoissaan. Mitäpä muutakaan kun pakkaus sisältää Hello Kittyä ja minimaalisen pieniä osia :D
Vähän sama idea on näissä siis kuin niissä oman lapsuuteni leluissa, paketissa oli rasia, joka toimii Hello Kittyn koulun alustana ja sitten noista pieniä huonekaluja ja hahmoja. Osat saa irti ja voi sitten leikin päätteeksi laittaa rasian sisään (näin ainakin toivon tapahtuvat...as if!)

Meillä on nyt muutenkin kovasti in kaikki koululeikit, Eevi sai isomummolta ja papalta pulpetin ja siinä on nyt sitten joka päivä tehty läksyjä ja muita koulujuttuja. Tämmöinen pieni rasia ei ollut minusta pahan hintainenkaan, maksoi muistaakseni n 10 euroa. Tätä sarjaa on sitten saatavilla muitakin esimerkiksi Hello Kittyn loma-asunto ;)


Synttäripäivänä kävimme myös 4-vuotis neuvolassa ja todella reippaasti Eevi tekikin kaikki annetut tehtävät.
Itse seurasin siinä vieressä ja hiukan kurkkua karhensi kun katselin tuota omaa tyttöäni, joka näytti jo niin kovin isolta. Taas se meni yksi vuosi, viuh vaan!

Nyt lapsukaiset on viety mummulaan yökylään ja remppapuuhat starttaavat täällä kotona.
Ei muuta kuin maalipensseli siis kouraan ja hyvät viikonloput kaikille!

53 kommenttia:

 1. Hei, tarkoitatko polly pocketteja?:) Pitääkin käydä isovanhempien ullakolla katsomassa, jos ne olisivat tallessa! ja Onnea hirmusen paljon Eeville!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hei niitä ne oli!! Ne oli ihan huippuja!Kiitos!

   Poista
 2. Myöhästyneet onnittelut 4-vuotiaalle Eeville ♥
  Hauskan näköinen tuo Hello Kitty koulu!

  VastaaPoista
 3. Minulla oli kanssa pienenä niitä rasioita, oliko Polly Pocketteja tms? Oli kyllä ihania!

  VastaaPoista
 4. Ne oli Polly Pocketseja :)
  Ihana Hello Kitty setti, voin vain kuvitella miten onnellinen on omistaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se se oli! No arvaa! "Äiti, mistä sä tiesit, että mä niiin rakastan tätä?!"

   Poista
 5. Meillä on tuo kahvila :) 3v sai sen jan nyt parin vuoden jälkeen ei ole kaikki tallessa;)

  VastaaPoista
 6. Tarkoitat varmaan Polly Pocket rasioita? Minulla ainakin löytyy sellainen vaaleanpunainen pyöreä rasia kotoa, siinä on kissa ja koira ja tyttö. Ja sellaisia ihan pieniä tosiaan. Omat lapset (5v. ja 2v.) tykkää katella niitä mutta ei varsinaisesti leiki sillä. Pollu pockettejahan on edelleen kaupoissa mutta ovat sellaisia noin 5cm pitkiä "nukkeja".

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaupoissa on ollut jotain, mutta ne on musta ollut isompia? Just tommosia isompia nukkeja. Ei ne ennen semmosia ollut...

   Poista
 7. Mulla oli ainakin pienenä Polly Pocket: teja, ne oli juuri sellaisia pyöreitä, avattavia, joissa mini ukkelit ja kalusteet sisällä. Niitä on ainakin nykyisinkin saatavilla, malli on on vähän modernimpi kuin mitä silloin yli 20v sitten ;) Ja nykyään niissä on isompiakin kokonaisuuksia niiden pikkurasioiden lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne pienet oli kivoja!Mut kaupossako on vaan niitä isompia enää?

   Poista
 8. Jännä juttu että sait olla mukana, kun nelivuotistarkastuksessa tehtävät tehdään ilman aikuista = entinen 5-vuotistarkastus. Näin ainakin täällä ja monessa muussakin kunnassa. Onnea remonttipuuhiin! Se on hyvää parisuhdeaikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihmettelin kanssa kun kaverin 4-v lapsi oli yksin. Mut meillä oli joku opiskelija ja se käski vaan äidin ottaa tuolia alleen siinä niin tein työtä käskettyä ;)

   Poista
  2. Meillä minä olin myös Pinjan 4-vuotis neuvolassa mukana koska Pinja ei varmaan ensimmäiseen 20minuuttiin puhua pukahtanut yhtään mitään ja muutenkin oli kauhusta kankeana koko 4-vuotis neuvolan ajan, joten sen takia olin mukana.
   Lääkäritarkastus olikin jo kaikkea muuta kuin kivaa, sielläkin olin mukana ja Pinja pelkäs sitä hirveästi kun neuvolassa oli viimeksi rokotettu, Pinja vain huus kurkku kaarella koko lääkärireissun ajan eikä suostunut tekemään yhtään mitään. Lisäksi lääkäri oli joku nuori vastavalmistunut jolla oli vähän viulu kireellä ja se rupes Pinjalle valittamaan siitä kun se ei tehnyt mitään ja minulle rutkutti siitä, että heillä on vain vartti sitten aikaa per lapsi, että ei tässä ehtis kyllä nyt tälläsiä kiukutteluja käydä läpi. No ei otettu sitten mitään testejä, mennään 5-vuotiaana uudelleen lääkäriin ja toivon sinne jotain muuta lääkäriä.

   Poista
  3. Voi ei, olipa inhottava tuo lääkärikokemus :( Toivottavasti ensi kerralla olisi parempi lääkäri!

   Poista
 9. Muistan, muistan!:)Mutta eikö ne olleet neliön mallisia? Ja niissä oli niitä Sanrion ukkeleita ja sellainen magneetilla toimiva kansi. Vai piuhutaanko nyt samoista ollenkaan?:) mä olen kyllä vähän vanhempi, että voi olla että nää oli OUT jo sillon kun sä olit 4. :D
  Onnea vielä ihanalle Eeville!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo maneetti kansi!Mä muistan et ne oli pyöreitä?! :) Et sä nyt niiiin paljo vanhempi ole ;) Kiitos!

   Poista
 10. Onnittelut 4-vuotiaalle!
  Meillä olisi myös varmasti yksi 4-vuotias joka olisi innoissaan tuollaisesta pienestä näpertelystä.
  Nyt meillä toivotaan prinsessa hama-helmiä kun niitä vietiin kaverillekkin synttärilahjaksi ja itsellä ei ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti uppoisi Pinjallekin! Hamat on kivoja, niitä löytyy hello kittynä meiltä ;)

   Poista
 11. meillä oli pojalla 4v.neuvola viikko sitten ja kyllä minä sain olla mukana. Niitä tehtäviä ja tarkastuksia oli hirveästi, ei poika suostunut sitten kaikkia tekemään ja mennään kuukauden päästä uudelleen koittamaan, josko sitten suostuisi loput tekemään. Ihan liikaa oli kyllä yhdelle kertaa ainakin täällä.

  muistan että luokkakaverilla oli tuollainen polly pocket silloin 80-luvun lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tehtäviä oli aika paljon. Meilläkin meni siellä tunnin verran.

   Poista
 12. http://ajatuspieni.blogspot.fi/2012/01/koeda-garden-heights.html

  Tarkoitatko sittenkin Koeda-penaalia. Ainakin itseltäni löytyy tuollainen, ja Googlella löytyi yhdestä blogista kuvakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin tarkotin noita, en tiedä tarkottiko Sini samoja, mutta mulla oli pienenä juuri näitä "penaali koteja" ja ne oli niiiin rakkaita. :)

   Poista
  2. Hei joo, noikin muistan!Noi oli kanssa suuuri hitti. Mut toi ei ollut se mitä tarkoitin, mutta kiitos tästäkin nostalgisesta muistosta ;)

   Poista
 13. Myöhästyneet onnittelut täältäkin suunnalta ♥ Koskakohan mulla helpottaisi nämä työkiireet sen verran että ehtisin lukea blogeja oikein ajan kanssa.. oikein harmittaa kuinka vähän ehdin sunkin blogia kommentoida nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei se mitään, liian harvoin ehdin minäkin sun blogiin :(

   Poista
 14. Mullakin oli niitä pieniä juttuja lapsena, hauskoja! :D (Just tommonen mikä on tohon linkattu!)
  Onnittelut 4-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 15. *Onnea 4-vuotiaalle!*

  Saitkin jo vastauksen niistä Polly Pocketeistä. Ihme, että muistan ne, sillä ne taisivat olla "in" siinä vaiheessa, kun olin jo leikkivaiheen ohittanut eikä minulla ole koskaan niitä ollut. (On olevinaan ovela kiertoilmaus sille, että olen jo vanha eukko..:)

  Minäkin olen aina saanut olla mukana tarkastuksissa. Ainoastaan viimeisimmässä 5v tarkastuksessa oli kuulotarkastus ja siinä vaiheessa olin hetken huoneen ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä mikään vanha oo ;) Täällä mun kaveri ei saanut olla mukana, mutta mä sain. Kummallista...

   Poista
 16. Onnea 4-vuotiaalle! <3

  Meilläpäin muuten 4 vee neuvolassa pitää tehdä ne tehtävät yksin terkkarin kanssa. Äiti odottaa siis käytävässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Mäkin olin varautunut tuohon, mutta yllättäen sanoikin, että äiti saa istua siihen toiselle tuolille katsomaan..

   Poista
 17. Onnittelut Eeville! :) Mulla on kans vieläkin tallessa yksi ainoa Polly Pocket johon liittyy hauska muisto lapsuudesta kun olin alle kouluikäinen. Oltiin äidin kanssa kioskilla ja taisinpa "vinkua" Polly Pocketin perään, äiti oli kuitenkin sitä mieltä että sitä ei nyt osteta ja siihen tuli joku vanha pappa joka katsoi mua ja kysyi että "eikö sisko osta lelua?" Olin hieman hämilläni kun joku pappa luulee äitiä siskoksi.. no tämä pappa sitten jostain syystä osti sen Polly Pocketin minulle. Ja olin niin onnellinen, vieläkin hymyilyttää tuo juttu.. lähinnä se että vaikkakin äitini teki minut päälle 30v ikäisenä oli hän silti ilmeisesti melko nuoren näköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sulla on vielä tallessakin se! Voi mikä tarina, ihan huippu!

   Poista
 18. Onnea neljäveelle!

  Mulla on yllättäen ollut kaikki samat, niin Pollyt kuin nuo penaaliversiot. Voi jöhnä! Nykyisin muksuille on niin hirveästi kaikkea, että tuskin tälläisiä kollektiivisia muisteluita saavat :D.

  Mä en muista sitä 4v tarkastusta enää, ja Lispelläkin se on vasta talvella. Mutta 6v neuvolassa oli jo sitten tosi tarkkaa, että lapsi uskaltaa jäädä ilman äitiä tai isää sinne terkan kanssa. Siinä vissiin punnitaan jo koulukypsyyttä, mutta onkin ihan eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saa nähdä jääkö nykyajan lapsille tuollaisia muistoja kun tavaraa on joka paikka täynnä :)

   Poista
 19. Joo Pollyjahan oli monen muotoisia, meilläkin tais olla sydän ja simpukka ja sitten näistä tais olla kans joku halppis versiokin? Oi että, mahtaiskohan mistään kätköistä läytyä noi enää? Tuskin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin olikin, voi muistan sen simpukan!!!

   Poista
 20. Onnittelut Eeville!
  Mitkäs on neidin strategiset mitat? Näyttää tosiaan niin kovin isolta tytöltä jo :)

  Mä muistan kyllä nuo polly pocketit, mutta silloin kun ne tuli olin jo sen verran vanha, että muut asiat (pojat) kiinnosti jo.

  Iia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olikohan 99cm ja 15kg jos en ihan väärin muista ;)

   Poista
 21. Oi, tommonen vois olla kova sana meilläkin. Pitääkin pistää muistiin :-)
  Rupesin oikein miettimään, että onkohan mulla koskaan ollu noita polly pocketeja, vai onko ne tullut vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 22. Heippa pitkästä aikaa! :) Niin kova kiirus ollut, etten koneelle ole ehtinyt. Olikin monta postausta lukematta.

  Polly pocketit oli myös mun lemppareita pienenä ja nyt olen onnistunut muutaman pocketin löytämään tytölle kirppareilta. Nää on ihan huippuja reissussakin, automatkat menee aika hyvin kun avaa vaan pocketin, kaikki mukana :)

  Sitten teijän juhlavaatteista, Eevin mekko oli aivan ihana! Ja Aatunkin vaatteet tosi kivoja. Kyllä kelpaa juhlia :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama täällä, kommentointi tahtoo vaan jäädä :( vähän kiva kun oot löytänyt niitä vielä! Ja kiitos!

   Poista
 23. Hei. Mistä olet ostanut tämän ihanan lelun??? :) Eksyin juuri blogiisi heh ( uksna_@hotmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olen tilannut tämän amazon.co.uk kaupasta, mutta vastaavia olen nähnyt tuolla toys r us lelukaupassakin joskus!

   Poista

Kommentit piristävät aina!