27.11.2012

Äidin osa"Äiti sä oot ihan tyhmä ja mä en oo sun kaveri enää ikinä!"
Korostetaan vielä sanoja heittämällä jokin käsissä ollut esine ja mennään omaan huoneeseen, muistetaan myös paiskata ovi kiinni mahdollisimman lujaa.

Huokaus.

Mä yritän kuulla:
 "Äiti, sä oot ihana ja mä rakastan sua niin paljon. Mä joskus näytän sen tälleen kiukuttelemalla, koska mä tiedän, että sä oot aina siinä sanoin mä sitten mitä tahansa. Oikeesti mua vaan väsyttää."

Joskus täytyy kuulla se mitä ei sanota...

Yksi uhman vallassa oleva 4-vuotias.
Yksi maailman vilkkain ja itsepäisin 1,5-vuotias.
Yksi välillä vähän väsynyt äiti.

Hengitellään syvään ja lasketaan kymmeneen...

Kuulostaako tutulta kenellekään muulle?

43 kommenttia:

 1. Täälläkin on opittu sana tyhmä :/ Äiti on tyhmä, isi on tyhmä jne.
  Toivottavasti emme ole tuota kuitenkaan koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon 5-vuotiaalle yrittänyt tiuhaan opettaa, etti kukaan tai mikään ole tyhmä. Mutta joskus joku voi olla TUHMA. Ei se tietenkään kokonaan tuota tyhmä-sanan käyttöä lopeta, mutta on mielestäni hiukan auttanut. Ainakin korjaa usein, tai oisitko sä vaan ollutkin tuhma tms ;)

   Poista
 2. Lässynlää. Eikö ollut kunnon postausideaa? Olisi kannattanut jättää postaamatta kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lässynlää. Eikö ollut kunnon kommentoitavaa? Olisi kannattanut jättää kommentoimatta kokonaan.

   Poista
  2. No mut noinhan se menee ;)

   Poista
  3. :D :D :D Sä pärjäät sini varmasti oikein hyvin sen uhmiksen kanssa, kun selvisit tästäkin noin kympillä!

   Poista
  4. Hei, anot on helpompia :D

   Poista
  5. Lässynlää hei kiva postaus :D

   Poista
 3. No voi huh mikä komennti tuo edellinen.
  Uhmaikäiset lapset vie voimat, tiedän. Täällä yksi kohtalotoveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo sen tyyli on aina toi sama..
   Ja kyllä, välillä ei tiedä itkiskö vai nauraisko...

   Poista
 4. :D Hyvä Sini!!
  Täällä yksi kohtalotoveri! I can feel you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, lohduttavaa, että muillakin!Ja, että tää joskus taas helpottaa..

   Poista
 5. Täälä myös reilu 4v muistaa mainita aina kuinka äiti tai iskä on tyhmä jos ei saa tahtoaan läpi...Saatetaan sanoa, että ei enää ikinä leiki äitin kanssa tms. JOtenkin hirvittää, että tuon ikäinen jo "osaa" tuolla lailla puhua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä tuo tulee aika usein, kaikki on tyhmää oli se sitten syöminen tai nukkuminen tai pukeminen...tai se äiti. Huoh.

   Poista
 6. Liiankin tuttua...
  "Äiti, mä en tykkää susta enää!" "Äiti, mee pois!!!" "Äiti, mä lakastan sua!" ja sit taas alkaa tuosta ekasta... Huoh... No, pian se taas tasaantuu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!Ihan kuule laidasta laitaan mennään täälläkin noiden tutemusten kanssa. Ja hermostutaan pienimmästäkin vastoinkäymisestä välillä, ollaan yhtäkkiä todella äidin perään..miten nää jutut muuttuu ihan päinvastaiseksi yhtäkkiä?

   Poista
 7. Kuulostaa tutulta :). Ystävän 3-vuotias on ihana, sanavarasto on kumman laaja, nimittää lähes jokaista ihmistä töppönenäksi. Kuulostaa paljon kivemmalta kuin "tyhmä" :D.

  VastaaPoista
 8. Täällä kuuluu myös tuota ihan samaa, ovea ei kyllä voi paiskoa, kun neidin huoneessa ei sellaista ole :D ehkä ihan hyvä niin, nimittäin vuokralla, kun asuttiin niin silloin se aina väliin pamahti ja kovaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, pitäiskö otaa meiltäkin toi ovi irti ;)

   Poista
 9. Oma 5-vuotias ei ole (ainakaan muistaaseni) koskaan sanonut mua tai isäänsä tyhmäksi, mutta kyllä hänkin osaa... Eilenkin hän sanoi mulle: "Aina sun pitää jostakin valittaa." Taisin sanoa, että tyttö on jättänyt leluja lattialle ja voisi kerätä ne. Ihan kauhee valittaja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis sähän oot ihan kauhee natsiäiti :D Vielä lelutkin pitäisi kerätä!Joo-o, meillä muutes saa kanssa tuosta hommasta huomauttaa kerran jos toisenkin...

   Poista
 10. Täällä on myös tänään ollut päivä että äipänkin olisi pitänyt mennä jäähylle kerran jo pari...! Kun toinen käy tahallaan yskimässä toisen naamaan, päästää kissan ulos karkuun ja toinen taas on tuonut huoneensa lattian täyteen vettä kun oli vähän vesileikkejä parketilla, ja vedet siellä ties kuinka kauan kun itse laitoin ruokaa ym, niin ei ole ihan mennyt tänään tämä kotiäitiys kuin Strömsössä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis joo, tyhmä olen aina välillä pikkuneidin suusta, isompi ei sano enää sentään tyhmäksi. Se sanoo vaan että "ootpas sä ilkee!" ;)

   Poista
 11. Samoilla mennään! "sie olet tyhmä, en leiki siun kanssa enää ikinä!" kuuluu silloin tällöin... ja moni asia on uskomattoman vaikeaa! Neiti kohta 4v. totesi eilen, kun pyysin raivaamaan lelunsa, että "en mie mikään palvelija oo." Nih. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika loistava heitto :D Mutta joo, vaikeaa tuntuu olevan täälläkin välillä..

   Poista
 12. Kuulostaa aivan meidän kolmevuotiaan touhuilta. Kyseessä melkoisen kipakka neitokainen ja ovet paukkuvat jo nyt.. Teini-ikää odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mäkin aina miehelle mutisen, että mitähän tää on sit 10 vuoden päästä?!

   Poista
 13. Ihana :) Kiitos tästä,tuli kyl niin oikeeseen saumaan. Meillä kans niin tuttua toi "Äiti, mä en enää ikinä ole sun kaveri enkä leiki sun kans!" Vitsi kun välillä väsyttää kun kaikkes olet antanut ja lopussa kiitos seisoo :D Noh onneksi yleensä se kiukku laantuu vartissa ja huoneesta astelee iloinen neiti jolla ei ole huolen häivää. Uhmaa, vaiko jakomielitauti? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niinpä!Ja sama täällä, viiden minsan päästä ollaan taas kuin enkeleitä..niihin seuraaviin raivareihin saakka.

   Poista
 14. Kuulostaa tutulta! Toi "mä en oo enää sun kaveri" on tullut uutena sanavarastoon vasta tänä syksynä, kun neiti aloitti päivkodin. Mistä toi kuva on? Olis aika hieno kehyksissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on ollut meillä jo hetken aikaa, kaikki on tyhmää :/ Kuva on täältä http://365daysofinspirationbycatkozuch.blogspot.fi/2011/07/day-191-save-drama-for-your-mama.html

   Poista
 15. Tyhmä äiti -ota mut syliin. Voi näin se menee. Tsemppiä! T: kohtalotoveri

  VastaaPoista
 16. Minun tyttöni huusi ihan täysillä kerrostalomme pihassa: "MÄ EN OO ONNELLINEEEEN!!!" Mua ihan vähän hymyilytti, mutta yritin kätkeä hymyni ja todeta vaan että onpas sinulla kulta kova kiukkukuuri, onneksi se menee ihan varmasti ohi..."EN OO KIUKKUNEEEEN!".

  Että sellasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D Pisti hymyilyttämään tuo repliikki ;)

   Poista
 17. Jep, valitettavan tutulta. Meillä uhmailee 3 vee oikein urakalla ja aivan kaikesta! "Mä en enään ikinä haluu nähdä sua!" on nykyään arkipäivää, ja minä kun luulin että nuo sanat kuullaan vasta teinin suusta ;) Ja meillä myös jääräpäinen ja supervilkas 1,5vee joka on viimeisen viikon aikana näyttänyt että kyllä se kunnon uhma hällekin on tulossa :/ Tosiaankin HUOH.
  Onneksi tuli pakkasta niin voi äiti käydä rappusilla jäähyllä välillä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta!Ja meillähän oli tämä jo vuosi sitten ja meni ohi, luulin et se oli siinä ;) Väärässä olin.

   Poista
 18. Meillä käytetään täsmälleen noita samoja sanoja! Ja itse pitää vaan yrittää suodattaa... milloin ei olla iskän kavereita ja milloin ei äidin. Eiköhän se tästä.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!