6.2.2013

Lelut ojennukseen

Olen yrittänyt pitää leikkihuoneen sillä mallilla, että kaikille leluille olisi oma paikkansa. Harvemmin ne lelut kuitenkaan leikkien jälkeen päätyvät sinne minne pitää, mutta teoriassa ihan hyvä ajatus. Lisäksi on myös yksi iso romulaatikko, jossa säilytetään leluja, jotka eivät mahdu mihinkään kuten Aatun isompia traktoreita, Eevin nukkeja ym. Tämä on myös laatikko, johon kerääntyy kaikkea epämääräistä sälää aina omista keittiötarvikkeista lähtien ja aika ajoin on tarpeellista tehdä perusteellinen lelusiivous. Meillä lapset eivät koskaan leiki kaikilla leluillaan, joten osan vien aina hetkeksi aikaa säilöön, jolloin myöhemmin ne ovat taas "uusia" ja rikkinäiset lelut heitetään roskiin.


Ikean kenkähyllyt ja keittiölaatikot ovat toimineet meillä hyvin tuossa lelujen säilytyksessä. Lelun määrä pysyy aika hyvin kohtuudessa kun kaikille on oma laatikkonsa. Joka kerta muutes näitä kuvia katsellessa silmiini osuu tuo toinen hylly, jonka olen itse koonnut ja öhöm laittanut jalat väärinpäin :D Ehkä vielä jonain päivänä saan aikaiseksi kääntää ne oikeinpäin..


Näihin laatikoihin kyllä mahtuu yllättävän paljon tavaraa ja ylemmistä löytyy leikkiastiat, leikkiruoat, Aatun laatikko, Eevin laatikko, barbit&ponit sekä nukentarvikkeet. Alemmissa laatikoissa säilytetään legoja sekä junaradan osia.Plussaa näissä muovisissa laatikoissa on se, että ne on helppo pitää puhtaina. Aikaisemmin meillä oli Ikean kankaiset laatikot ja niihin kerääntyi aika paljon pölyä ja tahmatassujen jättämiä jälkiä oli vaikea saada pois.


Ps hylly on osoittautunut myös hyväksi hankinnaksi ja sinne mahtuu hyvin kirjat sekä hiukan isommat lelut. Mustavalkoisissa purkeissa säilytetään Eevin Littlest Pet Shop hahmoja ja niiden pikkusälää ja salkuissa lapset tykkäävät kanniskella milloin mitäkin leluja. Kun yläkerran remontti saadaan päätökseen ajattelin siirtää tuon teltan sinne ja tänne alakerran huoneeseen saadaan sitten vähän enemmän tilaa leikkiä. Toisaalta, taitaa olla niin, että tilasta riippumatta ne leikit ohjautuu aina johonkin muualle kuin tuonne lastenhuoneeseen, ainakin meillä :)

48 kommenttia:

 1. Voi kun noita kenkähyllyjä saisikin vielä! Ja nuo muovilaatikot on just kuin tehty tuohon hyllyyn. Itsellä on Expeditiä nyt lapsen huoneessakin, yksi neliskanttinen ja yksi kapea jossa on neljä lokeroa on lattialla joten sen päällä saa leikittyä. Toimii nekin ihan ok:sti, tavarat vaan tuppaa aina olemaan kaikkialla muualla kuin hyllyssä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, harmi kun noiden tuotanto lopetettiin. Ja tosiaan nuo laatikotkin sopivat just eikä melkein!

   Poista
 2. Mahtavat lokerikot ja järjestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä siis aina lelut noin ole järjestyksessä, mutta tuolloin oli kun niitä juuri siivosin. Normaalisti kaikki sekoittuvat keskenään ja osa ei edes laatikoihin asti pääse :)

   Poista
 3. Vau, miten hyvässä järjestyksessä teillä on kaikki. :)
  Meillä Pinja siivoaa tosiaan itse huoneensa ja tulos on sen mukanen, jokainen lelu on vähän siellä täällä, sitten itse järjestelen niitä viikkosiivouksen yhteydessä.
  Leikkihuone olisi aivan ihana, mutta meillä ei siihen tuossa asunnossa ole mahdollisuutta, olenkin miettinyt josko Pinjan huoneen siirtäisi meidän makkarin kanssa päikseen joskus kun Pinja on vähän vanhempi ja tarvitsee enemmän sitä omaa tilaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mun jäljiltä joo, mutta normaalisti ei kyllä noin siistiä ole. Meillä myös Eevi lykkää leluja vähän mihin sattuu ja joskus sitten urakoidaan kaikki oikeille paikoilleen. Leikkihuone on siitä kyllä kätevä, että tarvitsee siivota vain yhden huoneen vrt molemmilla omat huoneet :D

   Poista
 4. Mistä nuo musta-valkoiset matot on? Tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot on Ikeasta sitä Myrlilja sarjaa, oli viime kesänä myynnissä, mutta en tiedä saako niitä enää.

   Poista
  2. Ok, eipä niitä taida enää saada, en ole ainakaan huomannut käydessäni Ikealla.

   Poista
 5. Ihanan näköistä :) Meillä on tällä hetkellä lastenhuoneessa liian vähän tilaa, eikä se oikein siivottunakaan ole kivan näköinen. Kun tuo kuopus kasvaisi kerrossänky kelpoiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrossänky kyllä helpottaakin niin saa enemmän lattiatilaa. Millaisen meinaatte hankkia?

   Poista
 6. Siis eikö noita kenkähyllyjä enää saa? Ovat niin kivan näköiset noiden laatikoiden kanssa, että olisin heti lähtenyt Ikeaan ostamaan tuollaisen säilytysjärjestelmän lastenhuoneeseen! Ihana lastenhuone teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei taida harmi kyllä enää saada. Oli tosi edullinenkin, maksoi muistaakseni alle 40e tuo ja lopussa niitä myytiin vielä alennuksella eli meidänkään hyllyille ei paljoa hintaa jäänyt.

   Poista
 7. Syvä huokaus...niin ihanan siistiltä teillä näyttää:) Meillä ei ole tarpeeksi huoneita erillistä leikkihuonetta varten ja se tietääkin sitten sitä että kaikki lelut on käytännössä olohuoneessa. Lasten makuuhuone on toistaiseksi pyhitetty vain nukkumiseen mutta ehkä lasten kasvaessa sinne saa siirrettyä osan leluista.

  T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse huokailla, ei ne kauaa noin pysy :) Teoriassa kaikille on oma paikkansa, mutta käytännössä ne on sitten ihan ympäriinsä pitkin kämppää. Ja ihan sama, olohuoneeseen ne kaikki kerääntyy.

   Poista
 8. voi että, oon kyllä kade :) Meillä ei tällä hetkellä oo lapsilla omaa huonetta ja kaikki lelut (paitsi legot) on kolmessa korissa sikin sokin.. siitä seuraa se että kaikki aina levitetään hujan hajan... mä niiiiin unelmoin et sit joskus ku meiän oma koti on valmis, on meilläki lastenhuoneessa tuollaiset käytännölliset lelulaatikot :) Lapsetki leikkis innossaan ku tiettyyn sarjaan löytys kaikki osat eikä tarvis koko koria kaataa ja ettiä sieltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se niissä isoissa laatikoissa on kyllä huonoa kun niihin mahtuu vähän liikaakin tavaraa ja sitten kaikki on sekaisin :(

   Poista
 9. Todella kauniilta näytää. Tuollainen kenkähylly ois kyllä kätsy. Harmi ettei niitä enää saa.

  Täälläkin yritetään pitää lelut omissa laatikoissaan ja ottaa vain yhdet leikkeihin kerrallaan. Helpommin sanottu kuin tehty :D

  Meillä on suunitelmissa jossain vaiheessa tehdä toisesta huoneesta leikkipaikka ja toisesta ns. unihuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on toiminut hyvin tuo nukkumahuone ja leikkihuone erikseen. Nukkumahuone on menossa seuraavaksi kyllä remppaan, katotaan mihin väliaikaissijoitetaan noi ;)

   Poista
 10. Piti juuri Sini kysyä, että myydäänköhän noita kenkähyllyjä vielä, kun näyttävät niin pirun käteviltä juuri lelusäilytykseen! Mutta sainkin vastauksen jo tuolta aikaisemmasta kommentista, voi harmitus! :( Tuo Ikean PS hyllykkö on mulla ollut haavena tytön huoneeseen siitä lähin kun kuvasto ilmestyi, mutta enpä ole saanut aikaiseksi käydä hakemassa. Nyt täytyy ryhdistäytyä sen kanssa, näyttää just passelilta myös meidän tarkoitukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei harmi kyllä myydä :( Ps hyllyä suosittelen, on kivan "ilmava" verrattuna meidän edelliseen expeditiin.

   Poista
 11. Hyvältä näyttää! Meilläkin on ne kankaiset laatikot hieman ongelmalliset, saako noita muovilaatikoita vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näitä saa vielä, http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70177255/?query=701.772.55 ja meillä on nuo isommat.

   Poista
 12. Ihanan siistiä, meillä on oikeasti leluille omat paikat, mutta jää teorian tasolle, että palautuisivat sinne oikeille paikoille leikin jälkeen. Kiitos tuosta Ikean laatikkovinkistä, pitäisi uudistaa lelulaatikot ja etsinnässä on ollut helposti putsattavat laatikot. Onko noissa sileä pohja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noinhan se tahtoo täälläkin olla. Tai ainakin sekaisin ne ovat noissa laatikoissa jos niihin päätyvät. Noissa on juu sileä pohja, helppo pyyhkäistä puhtaaksi!

   Poista
 13. Ihanan siistiä,kuten monet ovat jo kommentoineet. :-) Meillä poika ei anna lelujen olla paikoillaan. Kirjat on levitettävä hyllystä alas ja tavarat myös. Sen jälkeen kiinnostus loppuu ja siirrytään seuraavaan paikkaan tyhjentämään. :-D Olen myös laittanut leluja yläkaappiin odottamaan uutta innostusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään! Kirjat vedetään alas, legot levitetään jne eli ihan turhaa tämä mun siivous on, mutta olipahan hetken edes siistiä :)

   Poista
 14. Ihanan näköistä tosiaan! Tosi kivat ratkaisut lelusäilytykseen! Meillä on vaan niitä Ikean Expedit hyllyjä, tarkoituksena on ostaa myös keskimmäiselle se hyllyyn kiinnitettävä työpöytä, neitikin on jo eskarilainen syksyllä (niisk!)

  Meidän neidit (5,5 v ja 1,5 v) koisivat kerrossängyssä ja sillä sai kivasti lisätilaa neitien huoneeseen, mutta muutostyöt ovat vielä vaiheessa, paljon pitää vielä tehdä :) Joskus kun saadaan yläkerta valmiiksi, niin sitten on enemmän tilaa touhuta ja temmeltää. Tällä erää tuntuu, että tavarat lojuvat joka puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Expedit on kyllä hyvä siitä, että siihen mahtuu paljon tavaraa! Meillä on Aatu vielä pinniksessä, pitäisi joku kiva sänky löytää hänelle. Varmaan päädytään samaan kuin Eevillä eli Unipuuhun.

   Poista
 15. Vau! Olen vaikuttunut. Meidän lastenhuoneet on sellaisia semikivoja ja sekavia. Tavarat eivät ole (vieläkään!) löytäneet paikkaansa muuton jäljiltä... Toivottavasti jonain päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivottuna tää on selkä, mutta leikkien jäljiltä kanssa yhtä sekamelskaa!

   Poista
 16. Ihanan näköistä ja siistiä:)
  Meillä on ongelma kirjojen säilytys. Niitä on vähän siellä ja täällä. Olen jo miettinyt josko olohuoneeseen hommaisi kaapin, jossa olisi kaikki tytön kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joku erillinen kaappi voisi olla hyvä niin pysyisi sitten kaikki samssa paikassa!

   Poista
 17. Wau, kaunista! Ja multa on ihan mennyt ohi nuo mahtavat kenkähyllyt. Todella kätevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli Annilla silloin eka, sieltä bongasin idean kun etsin kanssa hellalle ja nukkekodille tasoa. Toimii!

   Poista
 18. Niin kadehdittavan siistiä! T.nimim. juuri keräilin astiat, nukenvaatteet ja nukkekodin kalusteet kuopuksen lattialta. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä vaan luule, että meillä on aina tällaista!Olin juuri siivonnut ja kukaan ei ollut ehtinyt vielä sotkemaan. Meilläkin on lattia tuolla ihan täynnä kamaa nyt :)

   Poista
 19. Mäkin harrastan lasten huoneen siivousta ja välillä se on ihan kivaa..
  Voisitko mitata mikä on toi hyllyväli ja laatikon koko. Löysin vastaavan tv-tason ja ajattelin ajaisin samaa asian samoilla laatikoilla..

  Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Hyllyn leveys on 72cm ja syvyys 35cm. Laatikot ovat 24x34cm kokoisia.

   Poista
 20. Moi!

  Satuin tänne vahingossa kun googletin lelulaatikkojuttuja.. Mistä tuo sinun musta hyllysi on peräisin?
  Kivan näköisesti olet järjestänyt lelut, itselläni on juuri suunnitteilla muutoksia lasten kirjojen ja lelujen säilytyksiin :-)

  Terveisin,

  Marjaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Hylly on Ikean ps-sarjaa. Mielestäni se on oikein kätevä kirjojen ja lelujen säilytykseen, voin siis suositella :)

   Poista
 21. Moikka,
  Oivat hyllyt lelujen säilytykseen! Ihana huone muutenkin :) Mahtaisitko muistaa Ikean kenkähyllyjen nimeä? Voisin metsästää käytettynä.
  Terveisin,
  Reetta

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!