21.3.2013

Pupuja pääsiäiseksi

Eevin kanssa askartelimme vähän pääsiäiskoristeita. Kyllä tuo internet on vaan suuri pelastus tälläiselle askartelija-amatöörille, sieltähän löytyy vaikka mitä valmiita juttuja eikä tarvitse kuin tulostaa ja leikata :)
Eevi tykkää kovasti askartelusta ja lasten kanssa askartelussa on ihanaa se, että se lopputuloksen ulkonäkö ei ole pääasia, vaan se tekemisen ilo! Täytyy kyllä sanoa, että vaikka itse yrittäisin alusta loppuun saakka askarrella jotain, oli ohjeet sitten kuinka yksinkertaiset tahansa, ei se lopputulos ole koskaan yhtä upea kuin niissä mallikuvissa. Vähän sama kuin kakkujen koristelussa, ei vaan onnaa..


Näistä mun ja Eevin tekemistä purkeista tuli kyllä tosi hienoja, vaikka ihan samoja tarvikkeita ei löytynytkään ja molemmat askartelija ovat 4,5 vuotiaan taitotasolla. Mallissa oli söpöt pienet lasipullot (alkuperäinen kuva postauksen lopussa), mutta eihän semmoisia just nyt mistään löytynyt. Turvauduttiin perus pilttipurkkeihin sitten niiden sijaan.

Korkit Eevi sai ensiksi maalata valkoisiksi ja sen jälkeen leikattiin valkoisesta kartongista pupuille korvat ja suikale, joilla ne kiinnitetään. Minusta nämä askartelut saa ollakin itsetehdyn näköisiä ja Eevi väritti korvien sisäpuolet valitsemillaan väreillä, mallissa ne oli leikattu söpöstä polka dot paperista.


Kansien kuivumisen välissä leikattiin pupuja, jotka tulostin täältä. Mallikuvissa nämä oli kiinnitetty söpöihin raidallisiin pilleihin, mutta sellaisiakaan ei meiltä löytynyt, joten puutikut saivat ajaa sitä asemaa. Näitä laitetaan koristamaan sitten rairuohoa, kivoja nuo olisi kyllä esimerkiksi purkkien kylkiin liimattuina kuten tuolla mallikuvissa.
Tässä sitten valmiit tuotokset! Netistä tulostin vielä noita pupunkuvia ja niitä liimailtiin purkkien kansiin ja kylkiin. Paljon erilaisia tulostettavia kuvia löytyy googlen kuvahaulla "free easter labels" ja "free easter printables"

Tässä alkuperäinen kuva noista purkeista ja se löytyy täältä. Aika upea on! Onkos siellä jo innostuttu askartelemaan pääsiäiskoristeita?

31 kommenttia:

 1. Meillä ollaan jo aloitettu pääsiäiskorttien askartelu. Kivoja idoita sain täältä. Kiitos vain :)

  VastaaPoista
 2. Hei, nuohan ovat todella söpöjä. Mulla onkin huomenna vapaata, niin voin askarrella sillä aikaa, kun tyttö on eskarissa. Vai pitäisköhän se odottaa mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, voi olla, että tulee sanomista jos et ota mukaan :D

   Poista
 3. Hienot on! Mun mielestä itse tehdyt jutut saa näyttääkin itsetehdyiltä, viis malleista.

  VastaaPoista
 4. Komeita pupuja! Meillä on vielä viime vuonna ostetut pääsiäisaskarteluvehkeet käyttämättöminä kaapissa, tänä vuonna on ryhdistäydyttävä! Ja siis hei, vieläkö ehtii tuon rairuohon kasvattaa, kääk, mä oon niin onneton kaikissa kasvijutuissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehtii vielä!Laitat vaan valoisaan paikkaan ja kastelet niin hyvä tulee!

   Poista
 5. Mageita!! Kiitti vinkistä, mulla alkaa tänään loma, joten tässäpä kivaa askartelua jollekin päivälle :-) Eden, hoplop ja titi nallen talo olis kuulemma myös toiveissa lomapuuhasteluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ei muuta kuin askartelemaan!Mekin ollaan menossa Ti-Ti Nallen talolle!

   Poista
 6. Ihania pupuja, kiva viedä vaikka tuliaisena pääsiäisenaikaan, koristeltu purkki
  Täytettynä pikku karkeilla.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kivoja!
  Kääk, täällä on vielä rairuohokin kaupassa, pitäis varmaan tänään ostaa ja istuttaa :)

  VastaaPoista
 8. Ihania! Täytyypä pistää nuo korvan taakse mikäli omat askarteluhetket kaipaavat uusia ideoita vielä ennen pääsiäistä :)

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoja! :) Minä laitoin rairuohon ja kissanruoho itämään, muuten ei tänä vuonna pääsiäistä koristella. Ensi vuonna sitten jo Jerrykin varmasti innostuu askartelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ensi vuonn sitten enemmän. Osaisihan Jerry varmaan munia maalata? Ajattelin ainakin antaa Aatulle siveltimen käteen, katotaan mitä tulee :D

   Poista
 10. Tosi hienoja!
  Meillä poika hoitaa askartelun päiväkodissa, mä olen niissä niin peukalo keskellä kämmentä että tämä sopii meidän perheelle parhaiten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin on kerhosta tuotu jo pääsiäisjuttuja kotiin!

   Poista
 11. Tosi kivoja ideoita. Me saatiin aikaiseksi vain maalata munia ja tehdä perinteiset vitsat ;)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!