12.4.2013

Ruokapöytä

Lupasin laittaa kuvia tuosta meidän ruokapöydästä sitten kun saataisiin se ja nyt se vihdoin on kasattuna oikealla paikallaaan. Ostimme siis pöytään Hay Loop- pukkijalat ja teetimme päälle vaneritason laminaattipinnoitteella. Pöytä näyttää kuvassa hassun pieneltä, mutta teimme tästä uudesta hieman isomman mitä vanha oli ja tämän mitat on muistaakseni 210cmx95cm.Pukkijalat eivät ole ihan päädyissä ja molempiin päihin saa hyvin vielä ruokatuolit. Päätyihin olemme tilanneet Hayn mustat all about a chairit puisilla jaloilla. Toinen tuoli menee kyllä tietsikkatuoliksi, mutta mikäli ruokailijoita on enemmän, voi sen sieltä sitten napata tuohon toiseen päätyyn.

Noiden ruokailutuolien saavuttua tilasin muutamia näytepaloja Formican valkoisista laminaateista. Kannattaa ehdottomasti kyllä tilata noita näytteitä sillä tietokoneen ruudulla värit olivat aivan erilaiset kuin mitä luonnossa ja se valkoinen, jota alunperin ajattelin tuohon pintaan, näyttikin tuolien kanssa ja tässä valossa lähes harmaalta.


Ystävämme teki vanerifirmassaan meille tuon tason ja tilasi siihen valitsemani valkoisen laminaatin. Laminaatti on samaa kuin mitä esimerkiksi keittiön työtasoissa käytetään, joten sen pitäisi kestää kulutustakin hyvin. Lopuksi laminaatti liimattiin tasoon ja leikattiin oikeaan kokoon. Tuota laminaattilevyä myydään standardikikokoisina paloina, joten yhdestä levystä saimme sitten vielä samanlaisen pienemmän tason sekä hyllylevyjä, joille keksitään käyttöä myöhemmin. Reunoista jätettiin vaneri näkyviin ja reunat käsiteltiin muutamaan kertaan lakalla, että ne hylkisivät likaa paremmin.

Keittiö on muuten vielä vaiheessa ja sinne sekä ruokailutilaan pitäisi hommata uudet verhot. Kuvassa tuossa tilassa ei nyt ole verhoja ollenkaan :) Pitäisi myös käydä valisemassa välitilaan laatat ym ja paljon muutakin hommaa olisi, mutta aika hankalaa tämä remppaaminen välillä kun asutaankin täällä samalla. Noh, pikkuhiljaa....

Ps. My Cinnamon Girl nettikaupassa on kaikki tuotteet nyt -85% alennuksessa maanantaihin saakka!

20 kommenttia:

 1. Onpa tosi hyvän näköinen ruokailuryhmä!

  Mulla tuntuu, ettei ole yhtään aikaa miettiä kodin sisustusta tällä hetkellä, just kun ehtii vaan siivoamaan kunnolla niin siinä tuntuu olevan tälle hetkelle tarpeeks sisustamista mulle. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno! Ja toi lamppu on kans! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos alevinkistä! Oli pakko tilaa ekaa kertaa kokeiluun :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienon näköinen pöytä ja varmasti käytännöllinenkin tuo laminaatti.

  VastaaPoista
 5. Tulipa kerrassaan upea! Itse haaveilen samalla tavalla toteututetusta pöydästä mustana, mutta tää on meillä tällainen ikuisuusprojekti ja ehkä petsaan mustaksi tuon tammipöydän ennen kuin alan uutta väsäämään.

  VastaaPoista
 6. Hei. Paljonko tuli hintaa pöytälevylle? Kaunis on pöytä,itsekkin haaveilen samanlaisesta! :)

  VastaaPoista
 7. Samaa kysyisin, mitä tuli tuolle laminaatille hintaa ja itsekö leikkasitte sen sopivaksi (jos, niin millä) ja liimasitte?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista! Ollaan itsekin oltu tosi tyytyväisiä pöytään ja se on todella helppo pitää puhtaana! Pöytä on siis ystävämme ja hänen tuttunsa tekemä ja itseasiassa laskua emme ole vielä saaneet kun alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen alapuolelle lisättiin myös valkoinen levypinta.

  Halusimme myös tasosta hiukan paksumman kuin mitä Hayn valmiissa pöydässä oli ja senkin vuoksi päätimme teettää levyn itse. Ja tosiaan levy on leikattu ja liimattu muualla ja tuli meille ihan valmiina, ei tarvinut kuin jalat kiinnittää. Hinta riippuu paljolti tuon vanerin paksuudesta ja tuo laminaattilevy taisi olla vajaa 100e ja siitä riitti tosiaan toiseenkin pöytään ja hyllyihin.

  VastaaPoista
 9. Hei! Kuinka paksu teidän taso/vaneri pöydässä om? Osaisitko vielä kertoa, että minkä laminaattivärin (koodi, nimi) otitte Formicalta? Minulla olisi suunnitteilla vastaavanlainen pöytä :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!Laminaattilevyjen kanssa paksuus on n 2,8cm. Meillä on sävy F3091 MAT. Crystal white. Ihan perusvalkoinen, ei taita kermaan tai harmaaseen.

   Poista
 10. Suurkiitokset vastauksesta!

  VastaaPoista
 11. Hei, todella hienon näköinen pöytä! Itse mietin samanlaista kokonaisuutta ja ole tilaamaassa juuri noita Hayn pukkijalkoja, tuolit minulla jo onkin. :) Niihin pukkijalkoihin liittyen minulla olisikin kysymys. Minkä levyiset nuo pukkijalat ovat? Ovatko ne leveydeltään normaalit (64,5cm) vai leveät (100cm)? Kiitos paljon vastauksesta jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos, ollaan oltu pöytään tosi tyytyväisiä! Jalat on sen vajaa 65cm leveät.

   Poista
 12. Ihana pöytä! Miten olette kiinnittäneet nuo Hay:n jalat pöytätasoon? Pitääkö porata vai miten? Ja notkuuko kahden metrin pituinen pöytätaso keskeltä vai oletteko tukeneet jollain tavalla keskeltä?
  Kiitos, jos jaksat vastailla! :)
  -Marja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme olleet pöytään tosi tyytyväisiä! Siinä ei ole naarmun naarmua eikä mitään muutakaan jälkeä tullut tänä aikana.

   Jalat kiinnitettiin kulmaraudoilla tasoon ihan ruuveilla. Tarkkana saa olla, ettei ruuvit ole liian pitkiä! Meidän levy on 2,8cm paksu eli tosi paksu ja painava, joten mitään tukijuttuja ei tarvittu. Varmasti ohuemmalle tasolle tarvisi keskelle jotain tukea.

   Poista
 13. Paljon kiitoksia edellisestä vastauksestasi! Kiva kuulla, että pinta on säilynyt noin hyvänä.

  Ollaan päätymässä oikeastaan aika identtiseen ratkaisuun uuden ruokapöytämme suhteen ja tässä pohdiskelen vielä levyn kokoa...Meille on myös tarkoitus tulla juuri nuo DSW-tuolit jossain vaiheessa ja siksi kysyisin vielä, että oliko tuo 210cm x 95cm ideaali koko noiden tuolien kanssa? Mietin vain, että mahtuuko kolme DSW:tä vierekkäin jos pöydän pituus onkin vain 200 cm?

  Ja vielä kysymys tuoleista: onko teillä kumpaa korkeutta? Miten mahtuu pöydän alla esim. jalat ristiin toisen päälle?

  Kiitos taas etukäteen, jos viitsit vielä vastailla.

  t. blogisi ahkera lukija, Marja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon, että mahtuu sillä oiekastaan se ratkaisee kuinka kauaksi päädystä laitatte jalat. Meillä on ne melko kaukana, koska haluttiin istumapaikat myös päätyihin jos tulee tarvetta. Näin nuo jalat ei sitten ole sielläkään tiellä.

   Meillä on ne vanhat eli matalemmat. Aluksi tuntuivat hassun matalilta, mutta nyt niihin on jo tottunut. Ottaisin kuitenkin ne uudet jos nyt olisin ostamassa.

   Poista
 14. Ihan huippuja vinkkejä saanut tästä sivusta keskusteluineen, kun on ollut haaveissa teettää tollanen pöytä. Aluksi ajattelin teettää puulevyn pukkijaloille, kun Hayn oikeessa pöytälevyssä oli Stockalla hulluna lommoja... Mutta nyt sinun inspiroimana taidankin päätyä vaneritasoon.

  Kysyisin vielä, onko noihin jalkoihin tukeva tehdä isompi pöytälevy (ajattelin 2mx1m)? Onko ollut mitenkään kenkkana? ;-) Lähinnä leveyssuunnassa... Ja vielä.. Kuinkahan kaukana päädystä jalat sinulla on?

  Kaunis kiitos!
  Saaruska

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!