20.4.2013

Tulvii Pohjanmaa

Jokakeväinen ilmiö täälläpäin, tulvat. Viimeksi kun kävimme tässä leikkipuistossa, oli lunta melkein polviin saakka ja tuosta tien kohdasta lähti hiihtolatu järvelle. Jäät ovat parin viikon aikana sulaneet oikein urakalla ja olipa siinä lapsilla ihmettelemistä kun leikkikenttä oli melkein keskellä järveä!

Täällä Pohjanmaalla kevään tuomat tulvat taitavat yleensä olla pahimpia koko maassa ja uutisia katsoessa oikein surku kävi ihmisiä, joiden koti oli veden vallassa, joillain jo toistamiseen :( Onneksi meidän koti on sen verran korkealla kallion päällä eikä ihan lähellä vettä, että tulvia ei meidän tarvitse pelätä. Kotiin päin ajellessa kyllä katsoimme, että naapurin hieman kauempana oleva rantasauna näytti olevan ikkunoita myöden veden peitossa, voi ei!

No joo, meidän leikkikenttävisiitti kyllä aika lyhyeksi, sillä yksi innokas pikkumies olisi koko ajan tietysti halunnut mennä tuonne veteen hyppimään. Tylsä äiti kielsi kaiken kivan ja päästi vain keinumaan :DTossa se tie oli...

20 kommenttia:

 1. Teillä on melkein vesileikkipuisto ;) Aurajokikin on todella korkealla, mutta ei onneksi vielä tulvi. Onneksi, kun asutaan ihan tässä rannassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on :D Toivottavasti ei siellä tilanne pahene!

   Poista
 2. Just katseltiin uutisista noita tulvatuhoja. Sattuneesta syystä ne tässäkin taloudessa kiinnostavat kovasti.

  Ihanat nuo teidän Po.pin setit. Mitä kokoa tuo Aatun takki on? (ja voiko siihen tehdä jo ostovarauksen, vaikka reilu näytää olevankin :D ) Se varsinkin on aivan ihana. Aatulle sopii tuo kirkkaanpunainen niin hyvin.

  Fionn olisi myös varmaan mielellään sukeltanut tuonne lätäkköön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatun setti on 92 kokoa. Mä tykkään kovasti kanssa punaisesta Aatulla. Muistuta mua ensi keväänä tuosta :)

   Poista
  2. Joo muistutan ;) Ja just olisi tuo kokokin silloin varmaankin just hakusessa.

   Poista
 3. Jep, kyllähän noista pohjanmaan tulvista jatkuvvaan uutisissa näytetään eikä hyvältä näytä. Toisaalta taas itsestä ainakin ne on tosi upean näköisiä, kun vesipadot aukeaa ja lähtevät vyörymään (siis en itse ole paikan päällä nähnyt, mutta tv:ssä). Suloisia lapsia sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä ihmiset aika pieniä on noiden luonnonvoimien edessä :(

   Poista
 4. Ihania ulkoilukuvia :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Ulkona onkin taas aivan ihana olla kuin aurinko paistaa!

   Poista
 5. Kauniit setit teillä! Tuo peruspunainen on tosi kiva pojan päällä, meillä pikkuveljelle jää isosiskolta tämän kevään farkkupunainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kiva ja samoin on se farkunpunainenkin!

   Poista
 6. Ihana pipo Aatulla :) mistä se on? muutenkin kiva setti. Punanen käy pojalle tosi hyvin, itekkii tykkään pitää pojilla punasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipo on biggun, on meille käytettynä tullut. Mäkin tykkään käyttää punaista enemmän pojalla..

   Poista
 7. Hurjia nuo tulvat siellä teilläpäin. :/ Mun äiti on kotoisin sieltä ja muistan nuo lapsuudesta.

  Punainen on tosi kiva pojalla. Aaronilla on peruspunainen Po.pin kuorihaalari ja tykkään tosi paljon siitä. :)

  VastaaPoista
 8. kivat setit. Varsinkin Aatulla! Meilläkin päin on tulvia, ei ihan kyllä joen vieressä asuta mutta melkein.. Oon muuten joitakin vuosia sitte asunut Peräseinäjoella, tykkäsin kyllä vaikka olikin niin pieni paikka.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olet vai!Pikkuinen paikka, mutta varmasti oli kiva asua!

   Poista
 9. Huh, noi on tulvat on kyllä hurjia! Just katsoin josain uutisista ja aika kamalaa kun vesi vaan nousee. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!Toivottavasti kohta jo hellittää!

   Poista
 10. Tulvat ovat tosiaan olleet melkoiset ja melkoista on ollut "tulvaturismikin" täälläpäin: Kyrönjoen rannalla ainakin ajelee pitkin päivää valtava määrä autoja. :) Rannan asukkaiden onneksi tosiaan pitäisi jo tilanteen hellittää.

  Tosiaan kivat nuo asut! Meillä on myös Popin setit ja toimiviksi on todettu. Tai todettiin toimiviksi kaikki muut paitsi takki, jonka ostin tytölle käytettynä. Se ei kyllä enää ole vedenpitävä. :( Mutta sellaista riskipeliähän se aina on tuo käytettyjen ostaminen, useimmiten olen onneksi saanut olla ostokseen tyytyväinen.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!