7.5.2013

Kohta kaks

Ensi kuussa meillä juhlitaankin jo 2-vuotiasta ja ajattelin tänne kirjoittaa vähän itsellekin muistiin, että minkalainen tyyppi täällä oikein asustelee..Taidot:
Sanoja on tullut viime aikoina todella paljon lisää ja puhetta tuottaa muutaman sanan lauseina. Toistaa perässä melkein kaikki sanat (halutessaan) ja ymmärtää kaikki mitä hänelle puhutaan (halutessaan) :D
Opettelee kovasti pukemaan itse ja hermostuu kun ei vielä ihan osaakaan. Syö itse eikä siinä puuhassa saa auttaa. On lähes kaikkiruokainen, lempiruoka taitaa olla spagetti ja jauhelihakastike. Pihalla harjoittelee nyt potkupyöräilyä ja se on alkanutkin sujumaan tosi hyvin.
Luonne:
Itsepäinen ja temperamenttinen. Kun jotain päättää, sen myös tekee eikä ihan helpolla anna periksi. Suuttuu joskus pikkuasioista, mutta leppyy yleensä nopeasti. Kiukuspäissään heittelee tavaroita ja vetää itkupotkuraivareita lattialla. On äitin poika ja viihtyy edelleen paljon sylissä. Tykkää makoilla sohvalla kainalossa, halailee ja pussailee paljon. Yleensä hyväntuulinen ja iloinen, nauraa paljon ja omaa jo hyvän huumorintajun.
Leikit:
Suosikkileluja tällä hetkellä on kaikki muumit. Suosikkihahmo on muumipappa. Tykkää leikkiä isommilla muumipehmoilla sekä puuhailee mielellään myös muumitalon parissa. Tykkää myös autoista ja leikkii paljon parkkitalolla. Pitää lukemisesta ja musiikista, tanssii ja laulaa mielellään omintakeisella tyylillään :) Viihtyy (liikaakin) keittiössä ja on esimmäisenä hakemassa tuolia hellan viereen ja haluaa osallistua kokkailuun. Suuttuu jos ei saa osallistua ja osoittaa mieltään tyhjäämällä keittiön kaappien sisältöä lattialle. On myös innokas imuroija ja astianpesukoneen tyhjääjä! Siskon kanssa uusin yhteinen leikki on kotileikki, jossa Aatu on vauva ja Eevi äiti ja vauvaa kuskataan Hello Kitty rattailla ympäri taloa. Leikki yleensä päättyy siihen kun Aatu kyllästyy olemaan vauva ja koittaa vaihtaa äidin rooliin :D
Aatu tykkää kovasti piirtämisestä ja hakee usein (salaa) Eevin pulpetista kyniä ja raapustelee niillä (harvemmin paperille). Haluaa osallistua kaikkeen mihin muutkin ja pihalla kulkee usein isompien perässä matkien kaikkea mitä he tekevät. Omasta mielestään ei ole liian pieni mihinkään ja sitkeästi yrittää pysyä muiden menossa mukana. On luonteeltaan aika rohkea ja tutustuu helposti uusiin ihmisiin. Nukkuu päivunet edelleen vaunuissa ja nyt on siirtynyt yöunille "isojen poikien" sänkyyn. Joka yö kuitenkin tassuttelee jossain vaiheessa meidän viereen. On aamu-uninen ja nukkuu helposti 10 saakka aamulla ellei häntä herätä. Yöunille menee siinä n klo 21 aikaan yhtäaikaa siskon kanssa. Tykkää kovasti kylpemisesta, on aina valmis saunaan ja riisuu vaatteet päältään ennätysvauhtia kun pesulle ollaan menossa.Semmoinen kohta 2-vuotias täällä!Millaisia teidän 2-vuotiaat ovat?

22 kommenttia:

 1. Suloinen! :)

  Meiltä löytyy 5v ja 7v lapset, en oikein muista mitä kaikkea 2-vuotiaana on puuhattu - ainakin esikoinen tuli isoveljeksi 2-vuotiaana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinähän olikin muutosta kerrakseen!Ja äidillä varmasti aika hektistä siellä :)

   Poista
 2. Meillä ei ihan vielä olla kaksi vee, mutta ihan kuin olisin lukenut "faktoja" meidän pojasta! Tuttuja juttuja siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muiltakin löytyy samoja piirteitä :)

   Poista
 3. Olipa kiva lukea juttuja Aatusta! =) Meillä on juuri jo täytetty kolme. Kuvailisin meidän tyttöä vilkkaaksi, kärsimättömäksi ja hassuttelijaksi. Moni ruoka myös maistuu ja meillä myös tykätään piirtämisestä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lukea millaisia lapsia teillä muilla on!Kuulostaa vekkulilta tytöltä ♥

   Poista
 4. Siis pojan nimi sama kuin koiramme

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mitäs tohon nyt sit sanois? Hyvä nimi! :D

   Poista
 5. Ihan kuin olisit kuvaillut meidän 2vee Ukkelia, lukuunottamatta tuota aamu-unisuutta, meillä herätään klo6! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, kuudelta!Apua, mulle olis kyllä tuskaa nousta noin aikaisin :)

   Poista
 6. Moikka. Meidän poika täyttää heinäkuussa 2 ja oli kyllä paljon samoja piirteitä..paitsi meidän poika on aamuvirkku.;)

  TVEJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!Kiva kuulla, että samanlaisia juttuja on muillakin. Ai sielläkin aamuvirkku, meillä vaan nukutaan :D

   Poista
 7. edelleen ihastelen tuota ferm livingin koppaa :) pitää se varmaan kotiuttaa jossain vaiheessa. meidän tyttö täyttää elokuussa kaks. sanoja ja lauseita tulee koko ajan , se oma "kieli" mitä puhui talvella on nyt todella jäänyt pois. Äiti ymmärtää hyvin. Tyttö on temprementtinen ja fiksu, muistaa juttuja jo viikonkin takaa. sen sijaan määräilee , ja joskus vaatii syöttämäänkin eli tosiaankin ruokajutuissa saa auttaa :) pukee itse , melkein sai juuri takin päälle. mutta pipot ja äitin kengät lemppareita. lempileluja ovat kaikki purkit ja purnukat ja äitin ja isin tavarat , just mietittiin , ettei tänä vuonna ole ostettu yhtäkään oikeeta lelua , eikä ole kyllä tarviskaan. Tutista luopuminen seuraava projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kiva ja tosi tilava!Voi vitsit, hymyilin täällä sun kommentille! Meillä on nuo pipot ja äidin kengät myös ne lempparit!!Ja aina raahaa kenkiä pitkin taloa. Hei meillä on sama projeti, oon asettanut sen 2-v takarajaksi. Vielä kuukausi peliaikaa :D

   Poista
 8. ihana Aatu-murunen :) Mulla on ihan pyyhkiytynyt muistista mitä F puuhaili kaksveenä. Kirjat ja autot olivat ainakin silloin jo suuria suosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään oikein muista just mitä Eevi puuhaili, varmaan aika samoja juttuja :D

   Poista
 9. Ihana pieni mies :) Täällä kans pikkusisko täyttää heinäkuun alussa 2v. Puhuu hirveesti ja kummallakin kotimaisella. Laulaminen on pop ja osaakin monet laulut alusta loppuun hienosti. Piirtäminen on täällä myös suosikkipuuhaa ja meillä onkin keittiössä pöydällä aina paperia ja kynät kun kummatkin tytöt tykkää niin piirrellä. Hmm mitähän muuta :D Aika tutulta kuulosti Aatun taidot ja puuhat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lauluissa on vielä vähän omia sanoja, muta sävel menee aika lähelle oikeaan, että biisin voi just tunnistaa :) Pysyykö teillä piirtely muutes paperissa? Meillä kun tahtoo Aatu sitten innokkaana väritellä käsiaan ja naamaansa..

   Poista
  2. Pysyy se aika hyvin mutta on täällä kyllä seinissä uusia taideteoksiakin :D

   Poista
 10. Ihan pisti hymyilyttämään, on niin paljon samoja piirteitä kuin meilläkin :)
  Muumit on in ja pappa kaikista paras, ja se etsitään kaikista kirjoista ensimmäisenä ja osoitellaan Pappaa. Sama juttu suuttumisen suhteen, lattialle on hyvä kellahtaa ja alkaa huutamaan ja potkimaan. Äitin viekku on se paras paikka ♥ Ja vielä piirtelystä, kovasti kynät kiinnostaa, ja usein on jalat ja kädet hieman värissä.

  Söpöt sisarukset kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin pappa on pop!Kuulostaa tutulta!Meillä Aatu aina löytää Eevin semmoiset leimatussit ja lätkii niillä kädet täyteen leimoja :D

   Poista
 11. Taitava Aatu! Meillä ei ole vieläkään kovin suurta kiinnostusta pukemiseen. Pahin "Minä itse!" vaihe on ohitettu ja välillä pitää taas syöttää. Vähän aikaa sitten se ei ollut ollenkaan vaihtoehto. Mä niin kahdehdin teitä, joilla lapset nukkuu aamulla pitkään. ;-)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!