24.5.2013

Terassille väriä

Tänä kesänä edessä oli terassin käsittely (kun se jostain kumman syystä viime kesänä unohtui) ja kylläpä sillä saikin aivan uuden ilmeen "vähällä vaivalla". No menihän siinä useampi tunti ja kun kun öljy loppui kesken niin takaa jäi vielä pieni pätkä käsittelemättä ja etupihalta portaat sekä kaiteet. Nyt on taas ollut aivan liian kuuma tuohon puuhaan, täytyy odottaa vähän viileämpää päivää ja käsitellä loputkin (mikäänhän ei koskaan tietenkään jää retajamaan, katsotaan loppukesästä onko koko terassi käsitelty..) Pääasia kuitenkin, että saatiin kalusteet ja uima-allas paikoilleen ja nyt voidaan vaan nauttia!

Halusin terassista harmaan, se kun mielestäni sopii talon värin kanssa paremmin kuin perinteinen ruskea. Väriksi valikoitui sitten Tikkurilan Valtti värissä kelonharmaa. Ostimme 10l pöntön ja se ei tosiaan aivan riittänyt, käsiteltävää pinta-alaa oli n 80m2+etupihan portaat ja kaiteet.

Ennen käsittelyä pesimme terassin ja annoimme kuivaa muutaman päivän. Käsittelyä varten ostin jatkovarren siveltimeen ja sillä sutiminen sujuikin tosi kätevästi, ei tarvinut kyykistellä tuolla maanrajassa. Me vedimme nyt vain yhden kerran öljyä puunpintaan, mutta jos haluaisi vielä tummemmanharmaan, voisi käsittelyn toistaa useamman kerran. Itse en halunnut liian tummaa, sillä se on kesällä tosi kuuma ja mielestäni tuosta sävystä tuli oikein sopiva.

Kuvat ovat otettu vähän iltahämärässä väri on näissä hiukan tummempi kuin päivänvalossa, mutta ehkä näistä saa jotain käsitystä sävystä mikäli joku muukin harkitsee tuota kelonharmaata.


Tässä ennen/jälkeen vertailu

Ja tässä päätyosa terassista valmiina
Kovasti olisi pihahommia täällä, nurmikko täytyy laittaa uusiksi ja talon kivijalan ajattelimme myös maalata tai rapata. Kaiteet pitäisi myös tehdä ja jatkaa remppaa täällä sisälläkin, ei tosiaan ainakaan hommat lopu kesken :)


Vinkkaanpa tässä vielä samalla PikkuJalkojen tulevasta ysmystä! Eli lasten kenkäkauppa PikkuJalat järjestää ystävämyynnin tulevana viikonloppuna 25.-26.5 klo 11-16 myymälässään Jorvaksessa. Mikäli sinne olette menossa, kannattaa kurkata samalla myös kesäkenkä-uutuudet. Katsokaa vaikka noita kollaasin ekoja Bundgaardin rusettisandaaleja, voiko suloisempia ollakaan! Kaikki kengät löytyy myös netistä täältä.21 kommenttia:

 1. Ihana sävy teidän teressissa!! Mitä enemmän katsoo näitä harmaita sävyjä niin miettii miksi itse aikoinaan laittoi ruskeaksi. Tosin ehkä se sopii paremmin tähän tontin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvähön se on miettiä just sitä kokonaiskuvaa, meillä ei oikein ole mitään ruskeaa täällä ja talo on kalliom päällä niin harmaa tuntui hyvältä valinnalta

   Poista
 2. Kivalta näyttää terassi! Voi ei, mä just eilen mietin et pitäis ostaa sitä ainetta ja saunan terassi ja pohjalaudoitus käsitellä. Ei tekis pahaa kyllä portaillekaan niitä käsitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sitten vaan hommiin! Se aloittaminen on aina vaikeinta, meilläkin koko viime kesän muka piti ja piti mut ei sit saatu vaan aikaiseksi.

   Poista
 3. voi miten nätti siitä tuli! tosi kivan näköinen ja sointuu kauniisti talon väriin. mulla sormet syyhyää pästä laittamaan uutta kotia. onneksi muuttoon on enää vain reilu viikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi niinkö pian se onkin! Tsemppiä urakkaan!

   Poista
 4. Moikka, mä tykkään kovasti tuosta harmaasta! Sopis itseasiassa meillekin hyvin. Ollaan laajentamassa terassia heti autotallin valmistumisen jälkeen (projektia riittää), täytyy pistää tämä väri korvan taa! Sopii ihanasti myös noihin kallioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Niin mäkin!
   No teillä riittää kanssa urakkaa, mistähän sitä saisi vähän lisää tunteja vuorokauteen, että ehtisi kaikki suunnitellut hommat tehdä!?

   Poista
 5. Tosi ihana väri! Nätti talo muutenkin :)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvän värinen tuli, kaunis. Tuon värin varmasti itsekin valitsisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo sopii kyllä kivasti niin taloon kuin ympäristöönkin.

   Poista
 7. Todella kaunis tuli kyllä uudistuneesta terassista ja sopii todella upeasti talon sävyyn! Meillä olisi sama homma edessä, vielä pitäisi päättää juurikin se terassin sävy :)

  VastaaPoista
 8. Eih, tää postaus muistuttaa mua *eräästä* hommasta mikä on ollut jo hetken TO DO -listalla, ja ei olla saatu hoidettua.. :P Siis juuri tuo terassin käsittely. Oiskohan se tehty kun mä tulen reissusta.. ;) I doubt not..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sä muistit vinkata siellä ktona tästä hommasta ennen lähtöä :D

   Poista
 9. Vau! Sopii tosi hyvin!
  Meillä kans terassit ruskeat ja nyt olemme miettineet harmaata, kun talokin on valko-harmaa... Kertoisitko mikä värinumero tuossa teisän harmaassa on ja onko se peittävää (peittääkö siis ruskean?)...
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Tuossa ei ollut mitään koodia, oli ihan valmis sävy nimeltä kelonharmaa. Tai en ainakaan purkista löytänyt mitään koodia, sitten värikartasta voi toki sävyttääkin minkäväriseksi haluaa. Tuo ei ole täysin peittävä, että jos teillä on oikein tummanruskea niin sitten ei varmaan kokonaan peitä, mutta jos on jo haalistunut niin uskoisin sopivan sen päälle kun tuo sävy on kuitenkin aika tumma. Meillä ainakin nuo laudat oli ostettaessa sellaiset ruskeat ja joistan kohdin vielä ruskeaa näkyi kun käsittelin, mutta hyvin jäi sinne alle peittoon.

   Poista
 10. Siitä tuli tosi tasainen ja kaunis! :)

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis kokonaisuus! Saanko tiedustella mikä teidän talon seinämaalin sävy on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti en yhtään muista enää sävyä. Se oli sellainen aika kaikista vaaleimman harmaa tikkurilan sävyistä!

   Poista

Kommentit piristävät aina!