7.6.2013

Varma kesän merkki...

...vanhoja mustelmia, uusia mustelmia, hyttysenpuremia ja asfaltti-ihottumaa! Niistä taitaa olla pienen pojan kesä tehty :) Tuntuu, että pienemmällä on koko ajan niin kiire jokapaikkaan, että monta kertaa päivässä ollaan kumossa milloin missäkin. On niin paljon nähtävää ja koettavaa ulkona. Usein ehdin juuri sanoa "Mene nyt varovastiiii..." ja tömps!

Jaloissa on nyt ikuistettuna ainakin yhdet kaatumiset pihan betoniportaissa, kesän ensimmäiset kiukkuiset hyttyset, jotka olivat livahtaneet sisään sekä muutama muisto potkupyöräilyharjoitteluista.

Hauska on huomata kuinka erilaisia nämä sisarukset näissä haavereissa ovat. Aatu yleensä pikkaisen pyyhkäisee polviaan ja meno jatkuu yhtä vauhdikkaana. Joskus jos oikein kipeää ottaa niin pääsee itku ja pipiä puhallellaan, mutta muutaman minuutin päästä koko juttua ei muisteta enää ollenkaan. Isommasta on taas näissä kehkeytynyt pienoinen drama queen ja pienimmästäkin naarmusta koko käsi menee toimintakyvyttömäksi lähes viikoksi, "en mä voi kyllä millään nyt kerätä leluja kun mulla on kädessä tää naarmu. En voi oikeastaan syödäkään tällä..." Hassua, vielä pari vuotta sitten meno oli juuri samanlaista kuin pikkuveljellä :) Ja ette usko mikä operaatio oli saada tikku pois isomman jalanpohjasta! Siinä oli hiestä märkänä potilas, äiti the kiinnipitäjä ja mummu the tikunpoistaja ja potilas huusi suoraa huutoa myös silloin kun kukaan ei vielä edes koskenut jalkaan!

Kuulostaako tai näyttääkö tutulta?

Kuvia ottaessa huoneessa lenteli hyttynen ja Aatu päätti suojautua siltä menemällä piiloon :D Noh, paukamista voi päätellä ettei kyseessä ole ihan se paras suojautumismekanismi!

Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinne!

26 kommenttia:

 1. Taas osui ja upposi, meillä oli juuri (melkein) 3v. joka ei kaatumisen ja siitä syntyneen polvinaarmun takia voinut kävellä kahteen päivään. "Äiti nosta minut mopon päälle, äiti kanna minut minun huoneeseen, äiti auta minut sohvalle" ja sitten tosi reppanasti klenkkasi vaikkei mitään vikaa ollut. :D Miten ne keksiikään? *tirsk*

  VastaaPoista
 2. Meidän pojan jalat on ihan saman näköset! :) Eipä tunnu kuitenkaan menoa haittaavan vaikka välillä meilläkin on drama king joka väittää ettei pysty kävelemään kun on niin iso mustelma jalassa. :D

  VastaaPoista
 3. Jep, samaa menoa meilläkin. Laurilla on joka paikassa naarmuja, tällä hetkellä kyynerpää ja polvi auki, mutta heti ylös vaan ja matka jatkuu. Siskolla narmu sormessa ja kättä ei voinut enää käyttää pariin päivään. Onneksi suuremmilta havereilta ollaan toistaiseksi vältytty (koputtaa puuta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just noin se menee täälläkin! Mut noi pipot paranee ihan sekunnissa jos lätkäisee isommalle Hello Kitty laastarin päälle ;)

   Poista
 4. ai ku näyttää tutulta nuo "kesäjalat" :D Tosin meillä pahimmat on neiti "pian 5-vee":llä, pojilla ei niinkää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä kanssa isommalla mustelmilla, mutta muuten vähän ehkä siistimmässä kunnossa!

   Poista
 5. Todella, kuulostaa ja näyttää niin tutulta :D Ja taitaa tosiaan olla ikäsidonnainen tuo suhtautuminen kumpsuihin, meillä tyttö 2 vee ei vois vähää välittää kaatumisista, putoamisista, naarmuista jne. (äiti enemmän paniikissa) kun taas 4 v poika on ihan sairaalakunnossa suurinpiirtein yhdestä pienestä kaatumisesta :D Mut 4-vuotiaan jalat näyttää kyllä ihan samalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se tuntuu olevan. Ja kaikkiin pitäisi laittaa laastari vaikkei juuri mitään vikaa olisikaan. Taitaa olla joku lumelääke-juttu :D

   Poista
 6. Voi pientä <3! Kuulostaa ja näyttää kyllä tutulta :).

  VastaaPoista
 7. Voi ei :) Valitettavasti täälläkin tuttu näky.. Vaikka ei sentään Pienimmällä vaan kahdella isolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuntuu olevan molemmilla, mutta pienepi on se pahempi koheltaja..

   Poista
 8. Meidän tytön jalat näyttää tällä hetkellä samalta, ei ollut laittanut potkulaudan vipua kunnolla kiinni ja sitten meni polvi edellä asfalttiin..varmaan koko kaupunki sitten kuuli kun tyttö huusi ettei voi kävellä enään koskaan. Meidän pojan polvet on just parantunu naarmuista, saas nähdä kuinka kauan.;)

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuulostaa ikävältä haaverilta!Joo kyllä siinä varmaan kävelykyky ainakin viikoksi meneekin :D

   Poista
 9. Todellakin näyttää hyvin tutulta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä että muillakin on samanlaisia koheltajia!

   Poista
 10. Jep, tääläkin ihan sama meininki pikkumiehellä.. ja tikku meni tääläkin isomman pojan käteen ja jestas sitä huutoa, vaikkei tosiaan oltu vielä satuttu koko käteen. Ja isomman jalatkin niin mustelmilla ja märstillä, kun pyöräillään shortsit jalas ja konhotetaan jotain ja sitten muksahdetaan tohon kivetykselle.. auts ja nyt uutena juttuna skeittilauta, mitähän senkin kans vaan vielä käy.. huh huh
  -Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, skeittilauta kuulostaa pahalta :D Eevikin tossa yks päivä sanoi, että haluaisi rullaluistimet. Joo ei! :D

   Poista
 11. Hassua, meillä samanikänen poika suojautuu täsmälleen samallain hyttysiä kohtaan :D oikein nauratti kuin katoin kuvaa. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!