2.7.2013

Pelailua


Täällä on useampana päivänä ollut sadekelit ja aika on saatu hyvin kulumaan pelaamalla lautapelejä. Meillä on Eevi aina ollut innokas pelailija ja lempipelejä taitavat olla muumidomino, erilaiset muistipelit, mustapekan muumiversio sekä tempo. Eläinpyramidia pelaillaan myös vähän omilla säännöillä, se kun tahtoo olla aika haastava joskus äidillekin. Aatu olisi myös tietysti innokkaana mukana pelailemassa, mutta useinmiten meno menee vain nappuloiden heittelyksi ja korttien levittelyksi. Eevin kanssa me yleensä pelaammekin silloin kun Aatu on päiväunilla ja Eeville nämä yhteiset pelihetket ovat muodostuneet tosi tärkeiksi jutuiksi. Tempoa, muumilottoa ja hedelmätarhaa Aatukin osaa (halutessaan) pelata, taidot siis riittäisivät, mutta kärsivällisyyttä tuppaa puuttumaan vielä pikkuisen.

Mitkä pelit teillä ovat suosikkeja?
 
Muistipelit ovat Eevin bravureita, niissä hän on ajanut minusta taidoissa ohi jo aikoja sitten.  Ei auta vaikka kuinka tosissani yrittäisin, en juuri koskaan voita :D Ai niin, eihän se voittaminen ollutkaan tärkeintä...
 
Itse kyllä myös tykkään suunnattomasti pelata lautapelejä, pitäisi hankkia muutama hiukan haastavampi peli jo Eevillekin kun osa vanhoista peleistä on ehkä jo hieman tylsiä neidin mielestä.


 Tämä Ingela P Arheniuksen kuvittaman muistipelin olen ostanut kivasta pienestä putiikista nimeltä Konglomerat. Peli on mielestäni niin kauniissa pakkauksessakin, että en ole malttanut sitä piiloon lipastoon laittaa vaan se on päässyt esille lastenhuoneen hyllylle.
 


Samaisesta putiikista on tilattu myös lastenhuoneen seinällä oleva TSI-banneri. Pakkauksessa on erilaisia mustia kirjaimia ja merkkejä ja niistä voi väsätä bannerin haluamallaan tekstillä. Kirjaimia paketissa oli hurjan paljon ja siitä väsää hyvin useampia lauseita. Tästä tekee kätevästi myös esimerkiksi onnentoivotustekstin synttärijuhlien ajaksi!
19 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia taas!

  Jos pelaan molempien neitien kanssa niin muistipelit ja muumilotto on suosikit. Jos pelaan Sohvin kanssa, niin Afrikan tähti ja Huojuva torni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi afrikan tähti on niin paras! Meiltä löytyy se pohjanmaalainen versio :D

   Poista
 2. Hei onko tuo matto House of Rymin , onko kiva? ( siis tuossa vimpassa kuvassa?) Muistipelit on munkin lemppareita, toisinaan lätkitään mieheni kanssa ja pesen hänet sata nolla. Kohta varmaan vois kokeilla taaperonkin kanssa. Hän on vaan tuhonnut osan korteista siinä iässä kun kaikki meni vielä suuhun :) Lisää perhepelejä siis hankkimaan, jos tulis vaikka sade päiviäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ellokselta, on hintaan nähden ihan hyvä, ostin joskus ;0% alekoodilla ja maksoi n 30e. Kätevä tuonne lastenhuoneesen kun ei niin kerää pölyä tai syö pikkuleluja.

   Mä tykkään itse aliaksesta, oon niin kova puhumaan muutenkin, että se selittäminen käy ihan luonnostaan :D

   Poista
  2. samoin , alias on kyvä ja tekstiä tulee kyllä :)) aaa , pitääpäs selaa ellosta palkkapäivänä ;) hei ja aivan ihana tuo verkkokauppa jonka linkitit tähän juttuun , jee jee , kiitti :)

   Poista
 3. Oi vitsit, meilläkin on vaikka mitä pelejä, mutta pitäisi vaan muistaa pelata niitä useammin! :-D

  Tosi kiva lastenhuone teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelailu on kyllä kivaa, pitäisi pitää aikuisten keskenkin taas kunnon peli-ilta!

   Poista
 4. Ohhoh, osa tuon muistipelin kuvista on lähes suorat kopiot (jos eivät tismalleen samat) kuin Algan (muistaakseni?) 70-80-luvun muistipelissä! Tutun näköistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai? Voi harmi, tylsiä kaikki kopiointi-jutut, mutta kuvat on noissa kyllä kauniit.

   Poista
 5. Orchad toysin kaikki pelit on meillä ollut suosikkeja. Niin ja kimble, uno ja skib-po...

  Täällä asustaa 5-vuotias pelihirmu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mitäs ne on? Pitääkin googletella. Ja skip-bo on muutes mun suosikkeja!

   Poista
 6. Kyllä on niin ihana lastenhuone teillä :)

  VastaaPoista
 7. Muuttuva labyrintti on paras... Suosittelen lämpimästi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, en muistanutkaan enää tuota!sitä on tullut pelattua itsekin pienenä!Kiito kun muistutit, se voisi olla seuraava pelihankinta.

   Poista
 8. Meidän suosikit on oppi ja ilo- pelit :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!