30.11.2013

Perheen pienimmille: Naty & Babybjörn

Saimme jokin aika sitten paketin ekologisia hygieniatuotteita ja vaippoja valmistavalta Natylta. Paketti sisälsi housuvaippoja sekä heidän ECO wash pesuainetta ja ECO shampoota. Naty on ruotsalaisen Marlene Sandbergin perustama pieni yrittäjävetoinen yhtiö, joka tarjoaa ekologisia vaihtoehtoja hygieniatuotteisiin. Viiden vuoden tutkimus- ja kehitystyön jälkeen Marlene perusti Natyn ja toi markkinoille biohajoavan, ympäristöystävällisen kertakäyttövaipan. Myöhemmin markkinoille tuli kattava vauvojen hoitotuotesarja, johon sisältyi ihonhoitotuotteita, pyyhkeitä ja housuvaippoja sekä ensimmäiset Nature Babycare -vaipat.Natyn vaipat ovat kertakäyttövaippojen vihrein vaihtoehto. Naty on ainoa ekovaippamerkki, jonka ekologisilla valmistusmateriaaleilla on virallinen vahvistus. Tässä vähän tietoa vaipoista:
 • Ei hajusteita
 • Täysin klooriton puumassa
 • Klooriton ulkopinta. Ei muovia. Perustana
 • Geenimuutelematon maissikalvo
 • Vuotosuoja valmistettu luonnonmateriaaleista. Ei muovia
 • Nesteen jakelukerros valmistettu luonnonmateriaaleista
Vaippoja löytyy niin teippivaippaversiona kuin housuvaippionakin ja meillä on kokeiltu nyt noita housuvaippoja. Vaippoja meillä menee nykyään aika vähän, mutta kokeilun perusteella Natyn vaipat pitivät kuivana hyvin. Eron ns. tavallisiin vaippoihin tuntee kädessäkin, näissä ei siis ole muovia ja ovat miellyttävämmän tuntuisia. Varmasti myös lapselle mukavempia jalassa. Me olemme aina käyttäneet samja vaippoja molempien lasten kanssa ja täytyy sanoa, että en ole juurikaan muita vaippoja sen vuoksi edes katsellut. Itseasiassa en ollut edes tietoinen, että tällaisia vaippoja on ollut olemassa. Hinta ei näillä vaipoilla ole juurikaan korkeampi kuin tavallisillakaan, näitä vain myydään hiukan pienemmissä paketeissa.


Natyn pesuaineista olen tykännyt kanssa kovasti. Niitä myydään 250ml pulloissa ja saippuapullossa on kätevä annostelijakorkki, josta lapsi saa helposti itsekin otettua pesuainetta. Olen itsekin nyt käyttänyt pelkästään tuota Natyn saippuaa ja aion ostaa sitä meille jatkossakin. Tässä tietoa pesuaineista:
 • Perustuu biohajoaviin ainesosiin
 • Hypoallergeeninen
 • Dermatologisesti testattu
 • Ei hajusteita, väriaineita eikä parabeenejä


Tuolta Natyn kotisivuilta kannattaa kurkata lisää tietoa ja sivuilla on myös mahdollisuus liittya Naty Ambassador- lähettilääksi, ja kiitokseksi siitä sinä saat pienen lahjan ja kutsumasi ystävät saavat naty tutustumispaketin. Naty lähettilääksi pääset myös tästä.

Onko Naty teille muille jo tuttu?


Ajattelin tässä samassa postauksessa kertoa jo aikaisemmin meille saaduista Babybjörnin tuotteista, jotka ovatkin varmasti monessa perheessä tuttu näky. Me olemme saaneet tuolta alakuvassa näkyvän harmaan pottatuolin sekä tuollaisen turkoosin pikkujakkaran. Merkin potta meillä oli myös Eevillä aikoinaan käytössä ja sen olen todennut tosi käytänölliseksi, sillä sen tyhjääminen ja peseminen on helppoa tuon sisäosan irrotessa. Lisäksi korkea selkänoja mahdollistaa hyvän istuma-asennon pienemmällekin pottailijalle.


Tämä pikkujakkara taas meillä seikkailee milloin missäkin, aina se sieltä kylpyhuoneesta haetaan ja tässä pikku batman katselee aamulla piirrettyjä jakkaransa päältä! Lisäksi jakkara toimii nähtävästi hyvin myös pikkuautojen parkkhallina :D


kuvat: Babybjörn

7 kommenttia:

 1. Merkki ei ole tuttu, mutta mahtavaa, että kertiksilläkin on hieman ekologisempi vaihtoehto. Joo, normikertikset ovat taatusti epämiellyttävempiä kuin nuo, tietäähän sen siteistäkin. Itse edelleen tuuletan kestovaippojen ym. kestotuotteiden puolesta, mutta jos olisi vielä vaippaikäisiä, voisin noita ostaa reissuun kokeeksi :)

  Kiva päivitys tämä, Sini.

  VastaaPoista
 2. .. Ja nyt tunnen itseni blondiksi. Onhan tämä tuttu vaippamerkki, Jotenkin tuo Naty, lyhenne hämäsi kun on tottunut Nature babycareen. Lukee jutun huolellisemmin :P :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löytyy kokemusta merkistä. Itselleni tämä oli ihan uusi tuttavuus!

   Poista
 3. Jep, meillä ei ole Liberoita tai Pamperseja käytetty, kestojen rinnalla on öisin olleet Natyt ja nyt isommalla Muumit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisin hoksannut nämä aikaisemmin. Ollaan nyt käytetty vain pelkästään näitä ja tosi tyytyväisiä oltu!

   Poista
 4. Tämän postauksen innoittamana ostin testiin natyn vaippoja. viikko ollaan nyt käytetty ja on kyllä hyviä! :) Ostan jatkossakin näitä.

  hanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä!Ja annoin yhden paketin kummitytöllekin testattavaksi, sielläkin tykättiin!

   Poista

Kommentit piristävät aina!