31.3.2014

Aamu alkaa...

...isolla kupilla kahvi! Ehdottomasti, muuten ei tule päivästä mitään. Helpotusta kahvinkeittoon on meille tarjonnut tämä Nespresson Lattissima+ kahvikone, jonka sain blogin kautta käyttöömme jo jokin aika sitten. Nyt olen ehtinyt konetta käyttää jo sen verran paljon, että voin kirjoitella tänne myös omia kokemuksiani siitä.

Itse olen erityisesti maitokahvin ystävä ja siksi valitsin juuri tämän Lattissima+ koneen. Konetta on saatavana useassa eri värissä ja päädyin tähän melko uuteen korkeakiiltoiseen mustaan väriin, se kun sopii yhteen myös muiden keittiömme koneiden kanssa.Lattissima+ valmistaa espresson, cappuccinon ja latten helposti yhdellä napin painalluksella. Ihan tavallisen kahvin ystäville hyvä juttu on se, että tällä saa valmistettua myös lungon. Maitosäiliöön lisätään ihan tavallista maitoa ja se höyryttää maitovaahdon latteen hetkessä. Lopun maidon voi säilyttää tuossa säiliössä jääkaapissa ja käyttää taas seuraavalla kerralla. Lopuksi säiliön voi pestä astianpesukoneessa ja itse kahvikone puhdistuu höyryllä myös kätevästi yhdestä napista. Täytyy myöntää, että hiukan opettelemista tämän käytössä oli aluksi, sillä koneessa oli niin paljon erilaisia toimintoja ja kaikkia määriä pystyy säätämään itse. Kone myös muistaa edelliset säädöt ja suosikkikahvi valmistuu helposti seuraavallakin kerralla samoilla suhteilla. Kaikkiin kahveihin voi halutessaan lisätä maitoa ja meillä olen tuolla tehnyt lapsille myös kuumat kaakaot laittamalla kupin pohjalle jauheen ja päälle lämpimän maidon.

Koneen mukana saimme aika paljon noita kapseleita ja nyt olisikin tarkoitus kohta tilata lisää tuolta nespresson nettisivuilta. Itse pidän aika tavallisista mauista, mutta tuo vanilia oli myös hyvää, vaikkakin aika makeaa. Onko teillä muilla näitä nespresson koneita? Mikä on suosikkimakusi? Kahvimakujahan tuolla on valittavana kaiken kaikkiaan 21 kappaletta!Jos suurempi määrä tulee kahvitelijoita, niin silloin kyllä keitän ihan normaalilla kahvinkeittimellä kahvit, mutta muutaman kupin juojalle tällä tulee kätevästi ja nopeasti juomat. Arkiaamuisin kun on kiire, niin tällä on myös helppo tehdä se yksi tarvittava kuppi itselle. Viikonloppuna taas on kiva juoda rauhassa useampikin kuppi ja kokeilla uusia makuja. Kapselit on valmistettu alumiinista ja ne tipahtaa tuonne koneen sisälle kätevästi, aika ajoin säiliö täytyy sitten tyhjätä ja kapselit viedään metallinkeräykseen.Mielenkiinnosta kuulisin millaisia kahvikoneita teiltä löytyy? Vai pidättekö enemmän tavallisella keittimellä tehdystä? Itse tykkään kovasti myös ihan siitä tavallisesta kahvista ja sitä tuleekin töissä hörpittyä päivän mittaan useampi kuppi. Kiva on kuitenkin aina välillä nauttia näistä "erikoiskahveistakin" ja varskinkin se kahvin valmistuksen nopeus on tosi iso plussa näissä!

8 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy tämä sama ja tyytyväisiä ollaan oltu :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on pavuista jauhava automaattinen espressokone ja pidän siitä, että on riippumaton tietyn merkkisistä valmiista kapseleista. Vahvuutta yms, saa siis säätää jos haluaa ja papuja vaihtelemalla saa hieman eri makuja ilman keinotekoisia lisättyjä makuja. Viikonloppuisin on välillä kuitenkin kiva keittää "isot kahvit" perinteisellä keittimellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo teidänkin oma kuulostaa hyvältä ja aina saa ihan tuoretta jauhettua kahvia, nam! Ja mäkin tykkään kyllä edelleen keittää tuolla tavallisella keittimellä, varsinkin isommalle porukalle.

   Poista
 3. Mä niin haluaisin tollasen! Kaupassa lueskelin vesi kielellä eri makuvaihtoehtoja eikä toi ite konekaan oo yhtään hullumpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan hullareilla joku kone tarjouksessa? Kannattaa tsekata!

   Poista
 4. Täältä löytyy Nespresson Citiz and milk. Tykkään ihan mahottomasti! Ihana aloittaa viikonloppuaamut hyvällä capuccinolla tai herkutella makea kakunpala ja espresso päiväkahviaikaan. Arjen pientä luksusta. Mä tykkään omassa koneessani erityisesti tosta maidon vaahdottimesta, joka on tosi helppo puhdistaa ja pitää hygieenisenä, kun maito ei kulje missään letkuissa. Mutta kaikki mallit varmaan hyviä.
  T. Stiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, pientä luksusta arkeen ja ketenkin jos kaveriksi löytyy vielä jotain hyvää piirakkaa!Kuulostaa kätevältä tuo sinunkin versiosi ja puhtaanapito on varmasti helppoa!

   Poista

Kommentit piristävät aina!