19.5.2014

JÄTSKIPELI

Pääsiäisaskartelujuttuja etsiessä törmäsin tähän kivaan jätskimuistipeliin ja lasten kanssa askartelimmekin tämän tuossa yksi päivä. En todellakaan ole mikään käsityö/askarteluvirtuoosi, joten ohje soveltui tosi hyvin tällaisellekin tumpelolle, tässä ei nimittäin tarvitse kuin tulostaa, leikata ja teipata! No jaa, eipä sekään sujunut ihan niin kuin piti, mutta peli saatiin tehtyä kuitenkin!

Alkuperäinen idea ja ohje Eat drink chic blogista täältä.


Peliä varten et taritse muuuta kuin väritulostimen, vähän paksumpaa paperia, jätskitikkuja ja kaksipuoleista teippiä. Itse olin joskus jotain kortteja tms varten ostanut valkoista paksumpaa askartelupaperia, mutta eihän siihen tarttunut tuo tulostettu väri ollenkaan tasaisesti! Paperissa oli vissin joku pinnoite ja se vähäinenkin väri mikä siihen tarttui, kului melkein heti pois kun paperia taiteltiin. Ai joo ja meillä ei ollut myöskään kaksipuoleista teippiä vaan sen taittelin sitten normiteipistä...noin muuten sujuikin sitten ihan hyvin :D Jätskitikkuja löytyy askarteluliikkeistä (ja netistä) tai voihan näihin kerätä myös jätskipuikkojen mukana tulleita tikkuja! Meidän omista jätskeistä tuli siis vähän tuollaisia kuluneen näköisiä, katsokaa ihmeessä paremmat versiot tuolta linkatusta blogista! Pääasia kuitenkin oli, että lapset tykkäsivät niin näiden tekemisestä kuin itse pelailustakin ja tikut on nyt olleet mukana kauppaleikeissä yms.
Ensin tulosta kuviot ja sitten leikkaa ne...


...sen jälkeen ota 12 kappaletta jätkitikkuja ja teippaa ne puikkojen sisään..
 

Ja sitten ei muuta kuin pelaamaan! Peli soveltuu erityisesti pienemmille pelaajille, koska tässähän ei ole kuin 6 paria. Ja tosiaan, kivoja nuo jätskit myös lasten leikeissä!
 

10 kommenttia:

 1. Aivan mahtava peli! Meillä Viikari ihan jätskihullu, joten peli sopii kuin nenä päähän! Kiva blogi sinulla, täytyykin tutkia paremmin!

  Aurinkoista viikkoa, SJ

  http://myttyra.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, ei muuta kuin askartelemaan!Kiva kuulla, että tykkäsit blogista!

   Poista
 2. Musta tuo kuluneisuus teki noista paljon hienommat jäätelöt!

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaapas kivalta peliltä :) onko nuo keltaiset leggarit muuten popia?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset leggarit ovat mini rodinin kevään mallistosta. Hyvin sopii noiden popin jätskien kanssa!

   Poista
 4. Superkiva idea, täytyy laittaa hellepäivien kunniaksi toteutukseen! :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!