26.8.2014

KEITTIÖSSÄ

Minun piti kirjoittaa tuosta meidän keittiön rempasta jo aikoja sitten, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Keittiössä teimme sellaisen pienen pintaremontin, että se istuisi paremmin muun asunnon tyyliin. Mehän olemme remontoineen tätä kotia pikkuhiljaa jo pidemmän aikaa, mutta tarkoituksena on jossain vaiheessa startata raksaprojetia sopivan tontin osuessa kohdalle. Mitään suurta remonttia emme siis keittiöön viitsineet tehdä ja remontissa vaihdettiin vain ovet, tasot sekä uusittiin välitila.

Eipä tämä keittiö vieläkään ole ihan valmis, puuttuu vielä muutama peitelevy, yksi kaappi, välitilasta silikonit ja vähän sähköjuttuja. Jotain kuvia nyt kuitenkin nappasin tännekin.


Meillä keittiö ja ruokailutila on yhtä suurta huonetta, välissä menee tosin kyllä kaapisto. Keittiönkaappien ovet tilasimme paikalliselta yrittäjältä ja vetimet ovat ikeasta.


Välitilassa oli ennen vihreä(!) laatta. Halusin kokeilla välitilan rappaamista ja laattojen päälle vedin kerroksen saneerauslaastia ja sen päälle kaksi kerrosta Tikkurilan mustaa luja-maalia. Kyseinen maali on soveltuva myös kosteisiin tiloihin. Mies oli kyllä epäileväinen tämän projektini suhteen, mutta lohdutin, että voidaanhan me laatoittaa tuo uudestaan jos siitä tuleekin ihan kamala...Laastin annoin kuivaa vähintään vuorokauden ennen maalaamista. Maalin tarvitsi vain kuivaa pari tuntia, joten välitilat olivat nopeasti käsitellyt. Hommaaahan tuossa oli ja varmasti olisi päässyt helpommalla vain laatoittamalla uudestaan. Kustannukset eivät noin pienessä tilassa olisi olleet kovat silläkään tavalla, mutta rappaaminen tuli vielä edullisemmaksi. Meillä on kaapit ja tasot korkeakiiltoiset, joten niiden vastakohdaksi halusin jonkun "rouhean" taustan. Vedin siis aika huolettomasti tuota laastia seinään enkä tasoittanut sitä ihan tasaiseksi.


 Mustavalkoiseen ilmeeseen sopivat tiskiharja, tiskiaine ja keittiörätti ovat musta5101 merkkiset.


Annon purkeissa piilossa ovat kahvikoneen kapselit. Helsingin reissulta ostin Granitista dymon ja muutaman lasipurkin, toisessa purkissa keksijemma ja toisesta löytyy kahvi. Ihan itsensä huijaamistahan noiden Maraboun choco moment keksien ostaminen on, harvoin niitä vieraille jää tarjotavaksi ja ovat oikeasti vain suklaata naamioituna keksipaketiksi

Semmoinen keittiö meillä, mitäs sanotte välitilaprojektista? Onnistunut vai ei? Meillä kyllä mieskin pyörsi puheensa ja sanoi sen olevan hieno. "Mitäs mä sanoin!" :)

23 kommenttia:

 1. Tykkään. Ihanan valosaa :) ja toi rouhee seinä on makee. Minkä kokonen teijän keittiö on? Meillä rakennusprojektia alotellaan pikkuhiljaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tuosta seinästä tuli tosi kiva. Koko tila on yhteensä joku 24 neliötä tuon ruokailutilan kanssa.

   Poista
 2. No on kyllä hieno! Mua ei sais ikimaailmassa ryhtymään raksaprojektiin, kyllä menis hermot mutta peukut teille että kotoisa tontti löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no kyllä sitä varmaan aika lujille joutuu siinä projektissa, mutta koitetaan kestää. Toivotaan nyt ensin, että kiva tontti tulisi vastaan..

   Poista
 3. Hieno on!! Meillä on juuri samalla tavalla tehty välitila, ilman maalia tosin. Nyt muutaman vuoden jälkeen käsittelemättömässä rappauspinnassa alkaa olla vähän liikaa roiskeita, eli pitäisi jotain tehdä. Maalipintaa on varmasti helpompi puhdistaa kuin ihan karkeaa laastia. Jostain luin, että Sauna Sasua (vai mitä se on?) olisi vedetty ko rappauksen suojaamiseksi. Mutta sekin jäi meillä testaamatta, kun aluksi ajattelimme laittaa lasin tuohon päälle. Nyt on siis myöhäistä... Maalin valintaan siis täälläkin! Tuskin enää laattoja laitetaan, on tuo välitila tuollaisenaan niin kiva.
  Hauskaa syksyä!
  http://mammajamuksut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuosta lähtee kaikki ihan rätillä pyyhkimällä, pinta on sellainen "liukas". varmasti magee olisi ollut ihan ilman maaliakin! Mukavaa syksyä sinnekin!

   Poista
 4. SIIS MAHTAVA! Juuri sellainen tyylikkään rouhea! 10 pistettä.

  VastaaPoista
 5. Vau, tykkään! Sopivasti rouheutta ja tyylikkyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo rapattu seinä toi tarvittavan särmän tuonne ettei ole liian kiiltävää ja siloista :)

   Poista
 6. Tosi hieno keittiö kaikkineen, värimaailma just mun makuun, ja upea toi rappaus! :)

  VastaaPoista
 7. on kyllä hieno välitila nyt! Niin oletteko aikeissa sitten myydä nykyisen talon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tämä pitäisi sitten myyntiin laittaa kun joskus meinataan rakentamaan alkaa. Tonttien kaavoitus vain on viivästynyt jo vaikka kuinka, että saas nähdä asutaanko tässä vielä kymmenen vuodenkin päästä :)

   Poista
 8. Voi onpa hieno!
  Multa pitäis varmaan kieltää kaikki tälläset sisustuspostaukset kun tulee hirvee kuume laittaa kaikki uusiks mielellään heti nyt. :)

  VastaaPoista
 9. Vautsi vau! Tosi upea! Meilläkin tulossa jonkin asteinen keittiöremppa ja matkitaan varmasti tätä loistavaa ideaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Joo ilman muuta saa matkia, niin mäkin tein kun googlettelin itseni silloin johonkin blogiin missä oli kanssa rapattu välitila :)

   Poista
 10. No mutta vautsi! Onpas upea keittiöremontti tehty siellä! :) Ja tuo välitila on kyllä todella onnistunut!!

  Ja sinulla on aivan tosi magee blogi. Monta kertaa tänään käynyt yrittämässä liittyä lukijaksi. Tuo blogger takkuilee ihan käsittämättömän paljon nykyään :/ No mutta onneksi nyt myöhään illalla onnistui! :) Piti varmistaa, että tämä pääsee varmasti listalle!! Olen nyt uusi onnellinen lukijasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni!
   Vöi höh, tuo google on takunnut mullakin jo pidempään eikä aina esimerkiksi päästä mua vastaamaan kommentteihin. No onneksi pääsit nyt liittymään, kiva kun tulit lukijaksi!

   Poista
 11. Jäikö sinulla nuo kaakeleiden saumakohdat maalin alle peittoon? Tuossa kuvassa jossa on vasta levitetty laasti siis näkyy vielä laatan kuvio. Meillä sama projekti on juuri meneillään ja laatan kuvio näkyy samalla tavalla ja mietin pitääkö laastia levittää vielä lisää vai jääkö mustan maalin alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika hyvin jäi piiloon sitten kun maalattiin!

   Poista

Kommentit piristävät aina!