12.11.2014

LEIKKIHUONE

Muutamia räpsyjä meidän alakerran leikkihuoneesta. Täällä vaihdoin vähän järjestystä jokin aika sitten ja siirsin nuo lipastot tuohon ikkunan alle. Leikkihuoneessa meillä säilytetään suurintaosaa lasten leluista ja lipasto vetää sisäänsä pikkulegot, Eevin omat hiustsydemit ja muut tilpehöörit, lautapelit sekä isompia junaradan osia.


Lähes kaikki huoneen kalusteet ovat Ikeasta ja meillä jo useamman vuoden palvelleita. Itse tykkään kovasti tuosta ps-sarjan mustasta hyllyköstä ja sen päältä löytyy pari noita pidempiä Ikean tauluhyllyjä. Hyllyillä ei tosin varmaan koskaan yhtäkään taulua ole ollut, ympäri vuoden niissä roikkuu mm. nuo värikkäät pallovalot ja muuta sekalaista pikkuesinettä.Ikean Malm-lipastot koristelin joskus vuosi sitten noilla Ferm Livingin pisaratarroilla. Koska tuo tarrojen liimailu on aika koukuttavaa, laajeni projekti myös noihin lelulaatikoihin. Näistä tarroista tykkään kovasti edelleen, vaikka aluksi mietin kyllästyyköhän noihin nopeasti. Suurissa pyykkipojissa roikkuu vanhasta muumiseinäkalenterista leikatut mustavalkoiset kuvat. Huone ilman leluja on kokonaan mustavalkoinen, mutta nuo lelut ja muut tavarat tuovat tuonne kyllä kivasti väriä ja huone on silti mielestäni ihan lastenhuoneen näköinen.


Tosi hyväksi ratkaisuksi meillä on todettu nuo Ikean valkoiset kenkätelineet ja niissä säilytyslaatikkoina Ikean variera valkoiset muovilaatikot. Noita löytyy sieltä Ikean keittiöosastolta ja useammassa eri koossa. Pienemmissä vastaavissa meillä säilytetään mm pikkulegoja ja cd-levyjä. Noissa suuremmissa meillä on  brio junaradan osat, Eevin barbiet ja oikeastaan kaikki muut pienemmät lelut. Kenkätelineet ovat sopivan matalat pienille leikkijöille ja niiden päälle on hyvä sijoittaa noita vähän isompia leluja.Yhdellä seinustalla on vielä tuo pikkuinen pöytä, jolle en oikein muutakaan paikkaa keksinyt ja lisäksi siellä on Aatun puinen työkalupenkki.


Kaikki roolileikkujutut on meillä nyt molemmilla in ja kotona liihotellaan välillä mitä ihmeellisimmissä asuissa. Meillä ei myöskään olla niin nokon nuukia onko kyseessä tyttöjen vai poikien juttu, vai mitä sanotte tästä meidän pikku-Elsasta? :D

23 kommenttia:

 1. Ihana huone! Leikkisä ja sopivan värikäs, niin kuin lastenhuoneen kuuluukin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!teidänkin lastenhuone oli tosi ihana!

   Poista
 2. Upeasti sisustettu lastenhuone, tilaa leikkiä ja säilytystilaa tarpeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Juu säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa!

   Poista
 3. Mahtavan oloinen leikkihuone :) Tilaa, tavaroille omat paikkansa ja väriä ja jänniä yksityiskohtia, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sirpa! Vielä kun nuo kaksi tyyppiä muistaisi laittaa ne lelut niille omille paikoilleen :D

   Poista
 4. Ihana huone! :) -beda

  VastaaPoista
 5. Ihana huone, onko nuo siis kenkähyllyjä/telineitä missä noita valkoisia muovilaatikoita? tiedätkö mikä on mallin nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Juu ne on ikean kenkätelineitä, mutta tuo malli poistettiin myynnistä joskus 3 vuotta sitten :( En valitettavasti enää muista mikä tuon mallin nimi oli..

   Poista
 6. On kyllä kiva huone! Aina välillä mietin, että olisi niin kiva kans laittaa nuo samaan, ja tehdä sitten erikseen leikkihuone, mutta ei taida toimia tällä meidän ikäerolla (?) :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on toiminut kyllä ihan hyvin, ikäeroa noilla on se 3v!

   Poista
 7. Hei! Missä säilytätte kirjoja? Meillä tuntuu kaikki hyllyköt täyttyvän niistä, ja lelut majailee sitten erilaisissa koreissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kirjat meillä on yläkerran lastenhuoneessa. Siellä molemmilla on oma pieni Ikean kaappi sängyn vieressä ja kirjat on siellä. Siitä on kätevä sitten katsoa iltasatukirjakin!

   Poista
 8. Mahtava leikkihuone! Meillä on vieläkin aika keskeneräinen lastenhuone vaikka tyttö on jo kolme. Alakerrassa sijaitsevassa huoneessa leikitään niin harvoin kun suurin osa ajasta vietetään yläkerrassa.Mutta pikkuhiljaa ja täältä teidän huoneesta voisi napata useamman idean!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla jos tästä sai ideoita omaankin kotiin! Hiljaa hyvä tulee!

   Poista
 9. Aivan ihana leikkihuone! Just hyvä värimaailma ja todella suloisia yksityiskohtia koko huone täynnä! Tykkään!

  VastaaPoista
 10. Ihana huone! Tuo musta hyllykkö on kyllä kivan näköinen. Ei taida enää olla ikean valikoimissa tai ei ainakaan osunut silmiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu tuota ei muutes taideta enää tehdä. Harmi! :(

   Poista
 11. Hei,
  tosi kaunista, mutta surullinen fiilis tuli, kun lelulaatikot ja kaapit itkevät.;(
  Pallot olisivat iloisemmat. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!