PIHALEIKKEIHIN

 *Postaus toteutettu yhteistyössä Kärkkäisen kanssa

Mitä teillä tykätään touhuta pihalla? Ainakin meillä kun lapset olivat pienempiä, riitti viihdykkeeksi keinu ja hiekkalaatikko. Toki noista tykätään meillä edelleen, mutta lasten kasvaessa myös ulkoleikkeihin tulee enemmän mahdollisuuksia ja meillä lapset ovat aina tykänneet ulkona touhuamisesta ja kaikista liikunnallisista puuhista. Itse olen tyytyväinen, että liikkuminen ja ulkonaleikkiminen ovat niitä mieluisia puuhia ja mielelläni panostan myös kivoihin ulkoleluihin ja harrastusvälineisiin. Itseasiassa Aatun kaikki synttärilahjatoiveetkin liittyivät jollain lailla liikuntaan ja pihaleikkeihin, toki kesäsynttäreillä noita vaihtoehtojakin on enemmän kuin muulloin.


Käsi ylös kuinka monen pihasta löytyy tramppa? Meillä on lapset toivoneet tramppaa jo useampana kesänä ja tänä kesänä pihasta löytyy nyt tämä  I-Sportin 4,3 metrinen tramppa. Trampoliinejä löytyy Kärkkäiseltä monessa eri koossa ja kannattaa kurkata täältä nuo kaikki vaihtoehdot. Tramppa kehittää hyvin kehonhallintaa ja on hauska liikuntamuoto niin lapsille kuin aikuisillekin. Itse en volttia tosin uskalla tehdä kun taas Eeviltä se sujuu leikiten.

Ilmeisesti tämän kesän hitti on tuo iso kuplapallo (11) , jolla voi leikkiä niin sisällä kuin ulkonakin. Tuollaista meillä on Aatukin toivonut synttärilahjaksi potkulaudan, pesisräpylän ja rullalaudan lisäksi. Toinen hitti taitaa olla nuo cruiser skeittilaudat (15), joita täälläkin näkee tosi monella nuorella. Ihanaa olisi, jos takapihalla olisi tuollainen kunnon kokoinen uima-allas, nuo kuvissa olevat eivät itseasiassa mitään pahanhintaisia olleetkaan! Monen pojan toive varmasti taas on oma jalkkismaali, potkuauto tai pikkuinen mönkkäri. Nyt kun kelit tästä vähän lämpenee niin mekin raahataan Eevin vanha hello Kitty teltta tuohon terassille, siellä lapset tykkäävät pitää majaa ja leikkiä ja monesti kysyvät voisivatko nukkua siellä yönkin! Tytöille ulkoleikkeihin kivoja ja edullisia juttuja on mm. hyppynaru, twisti, katuliidut ja esimerkiksi leijat.

Tietystikään kaikkiin leikkeihin ei tarvitse muuta kuin kavereita ja mielikuvitusta ja pelkällä pallollakin pääsee jo pitkälle. Lapsena omat suosikkileikit olivat mm. keinuhippa, valokiila ja pöttis.

Mitkäs olivat teidän suosikkiulkoleikkejä? Ja mitäs teidän lapset tykkäävät pihalla puuhata mieluiten?

Tässä muutamia ulkoleikki-ideoita Kärkkäisen valikoimista. Trampoliineissa näytti ainakin olevan myös ilmainen toimitus verkkokaupasta tilattaessa.

1 leikkikeskus // 2. leikkimökki // 3. iso trampoliini // 4. valjaat // 5. uima-allas // 6. lelu // 7. uima-allas // 8. keinu // 9. teltta // 10. pesis setti // 11. kuplapallo // 12. jalkkismaali // 13. mönkkäri // 14. polkuauto // 15. cruiser // 16. frisbee golf kori

10 kommenttia

 1. Käsi ylhäällä! Meillä on Kärkkäiseltä tilattu 3,05-metrinen tramppa, joka istuu pienehkölle kaupunkitontille hyvin. On ollut koko rahansa arvoinen 2v9kk ja 7v3kk ikäisillä. Hiekkalaatikkoa meillä (vielä) ei ole, mutta sitä kysellään usein. onneksi puiston laatikko on lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä, että noita on niin monen kokoisia niin sopii pienempäänkin pihaan!

   Poista
 2. Meidän pihalla on 4,3 metrinen tramppa ja sillä pompitaan päivittäin, joskus useita tunteja. Rumuudestaan huolimatta siis hyvä hankinta!

  Rose

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän noi mitään kauniita ole, mutta viihdyttävät tosiaan lapsia useita tunteja päivässä niin en valita :)

   Poista
 3. Meillä asuu niin ilkeitä aikuisia etteivät lasten toiveista huolimatta suostu trampoliinia ostamaan. Ennen omien lasten syntymää on jo tullut nähtyä ihan liikaa trampan aiheuttamia vammoja. Toki lapset saavat sitten muualla pomppia ja onpahan hauskempi juttu kun harvemmin pääsee loikkimaan :)

  Pihalla kovassa käytösswä on hiekkalaatikko, keinut, liukumäki ja leikkimökki sekä metsikkö ja polkupyörät. Ei lapsia meinaa sisälle iltaisin saada, kun on niin paljon kaikkea puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaarallisiahan nuo on jos ei ole sääntöjä. Meilläkin lapset ennen aina olisi aina asuneet trampalla kun harvoin pääsi. Mietin, että saattaa se vahinko sattua silloinkin, eipä sitä etukäteen voi tietää.

   Poista
 4. Meillekin tarkoitus taloyhtiön pihaan hommata trampoliini tänä kesänä. Täälläkin sitä jo kovasti viime kesänä toivottu. Varmaan se ainakin 3-metrinen pitäisi olla.. Vielä kun löytää hyvän paikan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva juttu kun hommaatte yhteisen!

   Poista
 5. Meillä Pinja sai synttärilahjakseen tänä vuonna trampoliinin, on toivonut sitä hartaasti jo vuosia ja nyt tämän vuoden synttärilahjatoive ykkönen oli trampoliini. Sillä on kyllä päivittäin pompittu jos vain kelit on sallineet eli tramppa on ollut kuiva. Meillä onkin pomppinut siinä vain isompia lapsia, sääntöinä onkin, että kaksi kerrallaan näitä Pinjan ikäisiä eikä temppuja jos yksin on voi tehdä temppuja, hyvin ovat totelleet mutta välillä on sitä kolmatta saanut tramppakiellon uhalla ajaa pois. :)
  Muuten pihaleikkeinä parhaita tuntuu olevan hiekkalaatikko, keinut, polkupyöräily sekä metsikössä majapuuhat tms. Pinja on nyt tosi paljon ruvennut menemään keskenään muutaman naapurin työn kanssa, ovat aina vähän vaihdellen kenen pihassa milloinkin ja illalla saakin ottaa soittokierrosta missä tyttö viilettää, että nyt pitäisi kotiin päin tulla. :)
  Ai niin ja meillä myös yli nelimetrinen tramppa, mies oli päätynyt siihen, että parempi olla isompi niin jää enemmän tilaa pomppia ettei heti tule reunoille törmäämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuntuu niin hassulta että Pinja siellä jo viillettää omia menojaan! Varmaan meilläkin menisi jos naapurissa asuisi samanikäisiä! Ja totta, isommassa on kyllä enemmän tilaa sitten reunoilla niin ei tule ehkä niin helposti vahinkoa!

   Poista

Kommentit piristävät aina!