19.12.2016

LIUKUOVET JA AJATUKSIA LAPSIPERHEEN RAKSAELÄMÄSTÄ

Tässäpä taas vähän raksakuulumisia!

Nyt kun ollaan päästy väliseinävaiheeseen niin tuntuu, että raksa etenee ihan hurjaa vauhtia. Tässä ekassa kuvassa näkyy vähän tuota meidän autotallia, missä on siis varasto, yhden auton talli sekä toisessa päädyssä katos. Autotalliin meillä tuli myös maalämpökone, mikä syö varastosta jonkin verran tilaa, mutta eiköhän sinne silti jotain säilytykseenkin mahdu.


Tässä näkymä kun tullaan "vierasovesta" sisään. Koita tässä nyt ottaa jonkinmoisia kuvia kun joka paikassa on koneita, lamppuja, puhaltimia ja muuta tavaraa. No kuitenkin, heti ovesta tultaessa on keittiö vasemmalla puolella ja sitten avointa tilaa muuten. Tämän käytävän/aulan päähän tulee sitten lasiset väliovet, että tuo pesuhuoneen yhteydessä oleva huone jää omaksi tilakseen.Yllä näkymä sitten kun käännytään vasemmalle eli tuossa on keittiön paikka ja yksi innokas raksa-apulainen. Lapsiperhe ja rakentaminen voi kyllä joskus olla aika haastava yhtälö. Toinen kun on kiinni siinä kotielämässä ja toinen puurtaa rakennuksella. Aatuhan olisi aina innokas tulemaan raksalle mukaan, mutta hänen kanssaan aika menee itsellä sitten siihen, että joudun koko ajan seuraamaan silmä tarkkana hänen puuhiaan. Meidän Aatu kun on siunattu äärimmäisen nopeilla liikkeilla ja aimo ripauksella itsepäisyyttä niin se, että sanon kerran "älä sitten koske siihen" ei vaan riitä. Olisi kiva itsestä olla enemmän auttamassa rakennuksella, mutta ehkä ehdin vielä sitten puurtamaan maalaushommien kimpussa kun sen aika koittaa.

Monet ovat kysyneet onko rakentaminen stressaavaa. On ja ei. Yhteinen aika tietysti on kortilla, mutta mieheni kun on yrittäjä ja itsekin teen vuorotyötä niin meidän elämä ei ole kahdeksasta-neljään arkea koskaan ollutkaan. Aika paljon olen siis muutenkin ollut yksin lasten kanssa, raksa-aika ei kamalasti poikkea normaalista arjestamme. Toki se ero on, että kun mies tekee päivätöiden lisäksi myös taloa, on hän hurjan väsynyt ja ymmärtäähän sen.

Toinen kysymys mitä usein meiltä kysytään on, että koska muuatte? Rehellisesti sanottuna me emme tiedä eikä meillä ole mitään aikataulua. Muutamme sitten kun talo on valmis ja viimeinenkin lista paikoillaan. Meillä on kiva vuokra-asunto mukavalla paikalla ja viihdymme täällä hyvin, se varmasti vaikuttaa paljon siihen, ettei tämä väliaikaisasuminen tunnu kamalalta. Me teemme talon täysin omalla porukalla päivätöiden ohessa, eli vähän hitaamminhan tuo edistyy verrattuna siihen, että raksalla olisi palkattuja työntekijöitä 8 tuntia päivässä. Miehen lisäksi raksalla on hommissa hänen isänsä ja miehen veli.

Ehkä sekin, ettei meillä ole mitään deadlinea talon kanssa on auttanut siihen, ettei kumpikaan ole stressannut rakentamisesta. Monet varoittelivat, että parisuhde on sitten rakennusaikana kovilla. No jaa, enpä tiedä kun ei me paljo nähdäkään niin ei keritä riitelemäänkään :) Ei vaan, meillä on kaikki mennyt raksalla niin hyvin eikä mitään vastoinkäymisiä ole ollut, että sekin varmasti vaikutaa paljon. Eilen kyllä huomasin, että yhdet valokatkaisimet oli laitettu väärään paikkaan, tai siis ihan oikeaan paikkaan kuvien mukaan, mutta itse en vaan ollut tajunnut, että ne tulee SIIHEN PAIKKAAN. Jotain tämmöisiä pieniä juttuja siis väkisinkin tulee eteen, että jotain olisi voinut tehdä toisin tai ottaa vielä huomioon. Onneksi noidenkin paikkaa voi vielä vaihtaa niin hätä ei ole tämännäköinen.


Yksi kivoimmista ja toimivimmista asioista (ainakin uskoisin niin) on tämä kuvissa näkyvä arkieteinen. Meillä on siis kaksi ulko-ovea ja ensimmäisestä ovesta kuljetaan me sitten sisälle ja tuohon väliin tulee liukuoven taakse jäävä vaatehuone mihin saa kaikki ulkovaatteet, asusteet ja kengät jemmaan. Vieraat kulkevat sitten siitä pääovesta ja siihen oven viereen ajattelin myös laittaa jonkun pienen naulakon heidän takeilleen. Näin ehkä itse eteinen pysyy siistinä eikä vallitse sellainen sekasorto kuin mitä esimerkiksi meillä täällä nykyisessä kodissa on.


Raksalla on nyt asennettu näitä Jeld-Wenin* liukuovirunkoja (kaupallinen yhteistyö), mitä meillä tulee kolmeen paikkaan. Tähän Eevin vaatehuoneeseen, sitten siihen arkieteiseen ja yksi tulee meidän makuuhuoneen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen (kuva alla). Meille tulee tällaiset seinän sisään menevät liukuovet, jolloin ovi ei vie hyllytilaa sitten vaatehuoneesta. Valitsimme oviksi nämä Steady slide ovet ja väri tulee olemaan mattamusta. Näitä saa muutes ihan minkä värisenä itse haluaa! Rungot tulivat jo nyt, mutta ovilevyissä menee vielä jokunen viikko.


Tuossa yllä kuvaa meidän vanhempien makkarin yhteyteen tulevasta vaatehuoneesta.Ihanaa kun on runsaasti tilaa tuolla ja kaikille tavaroille sitten oma paikkansa. Tänne hankimme varmaankin ikeasta vaatehuoneen rungot, niissä kun saa tehtyä kivoja kokonaisuuksia ja ovat mielestäni nättejäkin.


Loppuun vielä kuva meidän takasta, mikä on vielä tosin kasaamatta ja suoraan paketista esiin kaivettuna. Meille tulee siis tämä Conturan 596 Style malli mattamustana. Takan tilasimme lähimmältä Contura jälleenmyyjältä, Seinäjokiselta Tulituote Oy:lta*. Tämän mustan version saikin onneksi tosi nopealla aikataululla, mutta valkoinen versio on ollut sen verran suosittu, että sitä olisi joutunut odottelemaan muutaman kuukauden. Lisävarusteena tilasimme myös pyörivän jalustan, millä takkaa voi kääntää eri suuntiin. Tästä kaunokaisesta lisää sitten joskus kun se on asennettuna paikoillaan.

Huh, nyt olisi enää kaksi työvuoroa ja sitten pitkä joululoma! Saas nähdä ehdinkö tänne blogin puolelle päivittelemään vielä ennen joulua, mutta mikäli en, niin haluan toivottaa teille kaikille oikein ihanaan joulua ja kiva kun käytte täällä lukemassa juttujani.

*Kaupallinen yhteistyö JELD-WENin kanssa. Saatu blogin kautta alennusta tuotteista.
*Kaupallinen yhteistyö Tulituote Oy:n kanssa. Saatu blogin kautta alennusta tuotteista.

3 kommenttia:

 1. Rakentaminen lasten kanssa tai ylipäänsä päivätöiden ohella on kyllä välillä haastavaa, mutta oikea asenne kantaa pitkälle. Oikein ihanaa joulun aikaa sinne ja tsemppiä projektiin. 😊

  VastaaPoista
 2. Voi ei....talokuume senkun pahenee kun tulee lukemaan rakennuspostauksia :D Ilmeisesti aika on kullannut muistot kun kuume on iskenyt. Olihan se hurjaa rakentaa omin käsin hartiapankkina töiden, kolmen lapsen ja miehen reissutyön ohessa. Ekasta puolesta vuodesta muuton jälkeen on vain hyvin hämäriä muistikuvia. Mutta valmista tuli :)

  Tsemppiä sinne projektiin <3

  VastaaPoista
 3. Very informative article which is about the liukuovet and i must bookmark it, keep posting interesting articles.
  liukuovet

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!