MUUTAMA PIENI SISUSTUSHANKINTA

27.1.2018

Moikka ja mukavaa lauantaita! Instastoriesin puolella höpöttelinkin viime viikonloppuna mun Ikea reissusta ja tosiaan muutama pieni juttu sieltä lähti mukaan kotiinkin. Monelle Ikea on varmasti "ihan peruskauppa", mutta kun itsellä ei ko. kauppaa ole ihan tuossa lähimailla niin Ikeassa käynti onkin vähän speciaalimpi juttu. Hah, vähästä sitä voikin olla ihminen innoissaan!

Ei vaan, vaikken monesti edes Ikeasta välttämättä kovin paljoa osta, tykkään kierrellä siellä ja katsella esimerkiksi heidän kivasti stailattuja mallihuoneitaan. Usein kuitenkin aina jotain pientä löytyy ja niin myös tälläkin kerralla. Ikea on itse asiassa mielestäni vähän aliarvostettukin paikka, sillä oikeasti siellä on tosi laadukasta ja kestävääkin tavaraa kohtuuhinnalla. Meillä on kodissamme monia Ikean juttuja, enimmäkseen säilytyskalusteita ja olen ainakin itse ollut niiden laatuun ihan tyytyväinen. Ne kaikista halvimmat kannattaa ehkä jättää kauppaan, mutta tosiaan kun vähän kurkkaa materiaaleja ja testailee kaupassa tukevuutta, voi sieltä tehdä tosi hyviä löytöjä.

Mua itseasiassa harmittaa tosi paljon, että missasin tämän Stockholm kaapin silloin kun sitä oli saatavilla. Se olisi sopinut meidän makkariin täydellisesti. Ikealta lupailtiin, että niitä tulisi lisää, mutta eipä ole näkynyt. Jos jollain pyörii nurkissa ylimääräisenä niin tarjoan sille hyvän kodin!Mitäpä sinne ostoskassiin sitten päätyi. No ainakin nämä ihanat pikkuiset  GRADVIS maljakot, joissa oli todella kauniit sävyt!  Etenkin tuo persikkaan taittava vaaleanruskea maljakko on supernätti ja tällaista sävymaailmaa haluaisin kotiin lisääkin esimerkiksi jonkun tyynyn muodossa. Maljakot näettekin seuraavassa postauksessa meidän makuuhuoneessa, sopivat kyllä moneen paikkaan. Maljakot maksoivat yhteensä alle 5 euroa, ei siis hinnalla pilattuja.
Bongasin myös nämä hauskat SJÄLSLIGT keraamiset kaktukset, jotka myytiin kolmen pakkauksessa hintaan 14,99e. Nämä oli jotenkin tosi symppikset ja nappasin heti kärryyni. Sainkin instassa viestiä myöhemmin, että myös Hay on tehnyt tuollaisia keraamisia kaktuksia ja etenkin tuo pieni oli aika samannälöinen kuin Hay:n tekemä. Googlettelin kyllä sitten itse englanniksi keraamista kaktusta ja totesin, että noita on kyllä maailma pullollaan enkä usko, että Hay olisi niitä ensimmäisenä tehnyt. Samalla mietin myös, että voiko keraamista kukkaa esittävä juttu olla jonkun yksinoikeus. Kun kaktukset ovat kaktuksia eikä niitä oikein erilaisiksi voi tehdä.

Ikean kanssa kyllä monesti saa painia sen asian kanssa onko joku saanut inspiraatiota vain jostain vai onko se vähän liian kopio. Itsellä kyllä herkästi menee sen puolelle, että jätän hankkimatta jos se vähänkään liikaa muistuttaa jotain jo tietämääni tavaraa.Sitten ostin vielä muutaman kauniin astian Ikean uudesta EFTERTANKE- yhteistyömallistosta. Sarjaan kuuluu niin keramiikkaa kuin tekstiilejäkin ja mallistosta sanotaan Ikean sivuilla näin:

EFTERTANKE-erikoismalliston käsintehdyt tekstiilit, keramiikka ja paperituotteet ovat paljon muutakin kuin pelkkiä tuotteita – niillä on todellista merkitystä! EFTERTANKE-mallisto on luotu yhteistyössä thaimaalaisten sosiaalisten yrittäjien kanssa, jotka omalla liiketoiminnallaan edesauttavat positiivista muutosta omissa yhteisöissään. Olemmekin iloisia voidessamme tuoda myyntiin korkealaatuisia ja kauniita tuotteita, jotka on valmistettu paikallisista materiaaleista perinteisillä käsityömenetelmillä. EFTERTANKE on kuudes erikoismallisto, jonka olemme luoneet yhteistyössä thaimaalaisen sosiaalisen yrityksen Doi Tungin kanssa. 

Tuo keramiikka ihastutti erityisesti ja kaikissa tuotteissa onkin oma uniikki lookkiinsa ja tekijänsä kädenjälki. Näitä on kiva yhdistellä jo olemassaolevien astioiden kanssa ja kulhot sopivat kivasti myös tarjoiluun.

Semmoisia löytöjä tällä kertaa Ikeasta, nyt ei muuta kuin hyvää lauantai-illan jatkoa!1 kommentti

Kommentit piristävät aina!

Latest Instagrams

© sliik. Design by FCD.