8.10.2018

HIRSIMÖKIN MUODONMUUTOS: KEITTIÖ

Moikka! Tällä kertaa voisimme kurkata mökkiremontti-sarjan toiseen osaan eli keittiön muutokseen. Ensimmäisen osa makuuhuoneen rempasta löytyy täältä ja seuraavassa osassa esittelen mökin uudistuneen tuvan.

Tosiaan, mökin hankinta jo itsessään oli aika iso taloudellinen satsaus ja senpä vuoksi varsinaiselle remontille meille ei ollut kovin suurta budjettia. Ajatuksena on, että tässä tätä sitten vähän fiksaillaan vuosien saatossa pikku hiljaa. Itseä ei täällä niinkään haittaa pieni keskeneräisyys ja on kiva kun mökki ei ole mikään työleiri vaan rentoutumispaikka ja minulle se saa ollakin erilainen kuin koti. Kaiken ei siis tarvitse olla uutta ja hienoa vaan koitamme edullisilla ratkaisuilla löytää tänne hieman päivitetympää ilmettä.

Kurkataanpa siis mitä olemme saaneet aikaiseksi!Tässä yllä näkyykin lähes koko keittiö, eli mikään suuri keittiö ei ole kyseessä. Tila jatkuu hieman toiselle puolelle myös ja sieltä löytyy mm. jääkaappi. Säilystilaa ei kovin paljoa ole, mutta toisaalta eipähän tule raahattua mitään turhaa tavaraa tänne. Haaveilen tänne uudesta retrohenkisestä pienestä jenkkikaapista, mutta asialla ei mikää kiire ole ja vanhakin jääkaappi toimii kyllä ihan moitteettomasti.Tässä yllä ja alla näette millainen oli lähtötilanne. Tosiaan olin niin innoissani remontin alkaessa, että unohdin kokonaan ottaa niitä ennen kuvia, joten nämä kuvat ovat mökin myynti-ilmoituksesta.Ja tässä nyt sitten jälkeen-tilanne. Remontissa haasteita asetti vähän tuo kamina, sillä se on mökin lämmitysmuoto ja vähän hassusti tuossa kulkureitillä. Sitä emme nyt kuitenkaan alkaneet siirtämään ja niinpä keittiökaapisto ei voinut tulla kovin pitkälle, sillä ovet eivät olisi mahtuneet kaminan kohdalla aukeamaan. Takaseinällä näkyvä allas sai myös vielä jäädä, koitamme keksiä siihen jotain nätimpää ratkaisua ensi kesänä.Mökin huonekorkeus on todella matala ja sen vuoksi yläkaapit olivat poissuljettu ratkaisu. Tilassa oli alkuperäinen kaapisto jostain 70-luvulta ja siinä oli yläkaapit, mutta itse taso oli normaalia 90cm matalempi. Purimme vanhan kaapiston pois ja hankimme tilalle uuden Ikeasta.


Seinälle laitoimme avohyllyt, nuo kiinnikkeet ovat niin ikään Ikeasta ja niihin sahautin vanerista hyllylevyt. Tämä on hieman kesken vielä, sillä pyöröhirteen on hieman hankala asentaa mitään hyllyjä kun jokainen hirsi on eri kokoinen. Niinpä hyllyjen taakse joutuu laittamaan sovituspaloja ja alhaalta ne vielä näissä kuvissa puuttuvat.


Keittiön kaapisto on tosiaan Ikean Knoxhult. Tämä oli siis valmis kokonaisuus tasoineen päivineen ja tuo harmaan sävy oli mielestäni tosi kaunis. Näitä ei myydäkään erillisinä osina vain pelkästään erilaisina kokonaisuuksina. Vetimet ovat myös ikeasta, nämä messinginväriset. Kuvassa näkyvä matto on tämä Annon sumu-puuvillamatto ja samanlainen meiltä löytyy isommassa koossa kotoakin. Matto on saatu Annolta.Vanhan lieden laitoimme pois ja ostimme tilalle Ikeasta tuollaisen pienen induktiotason. Siinä on yksi levy ja sen saa kätevästi kaappiin kun ei ole käytössä. Ostimme Ikeasta myös uunin, halvimman mitä löytyi ja koko keittiön muutos kaikkineen tuli maksamaan vajaa 400 euroa.

Tasoa olemmekin jo käyttäneet useaan otteeseen ja se on ollut tosi kätevä ja tehokas! Olin vähän skeptinen, mutta hyvin toimii. Myös kaminaa voi hyödyntää ruoanlaitossa, joten näillä varmastikin pärjäämme ihan hyvin. Lisäksi mökillä on erillinen grillikota, missä on kaasulla toimiva iso grilli.


Koko mökki itsessäänkin on pieni, joten ei tämä keittiökään mikään tilaihme ole. Keittiön jatkeeksi olemme kaavailleet jotain avohyllyratkaisua, johon voisi laittaa astioita ja kattiloita säilytykseen. Lundian klassikkohylly sopisi kyllä kivasti tuohon, mutta katsotaan ensi kesänä mitä keksimme.

Sellainen oli meidän pieni mökkikeittiömme, mitä pidät muutoksesta?

2 kommenttia:

  1. Ihana mökkikeittiö ja juuri ihanan siitä tekee se, että toteutus on edullinen ja simppeli.. ei mikään öky vaan rentoutumispaikka, josta on pienellä budjetilla tehty kaunis ja paremmin toimiva 👌😍

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta löysin blogisi! Ihan mahtavaa uutta luettavaa :)
    Tämä muutos on mielestäni todella onnistunut! Keittiö vaikuttaa toimivalta ja on kyllä kaunis! Hirret tulevat kivasti esiin vaaleaa keittiötä ja lattiaa vasten. Jotenkin todella symppis, että katson kuvia uudelleen ja uudelleen :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!